• Головна
  • Україна
  • Не обов’язково це робити: енергетики спростували заклик до українців покинути країну взимку

Не обов’язково це робити: енергетики спростували заклик до українців покинути країну взимку

Не обов’язково це робити: енергетики спростували заклик до українців покинути країну взимку

Попри масовані російські атаки по об'єктах енергетичної інфраструктури, світло і тепло є у переважної більшості українців

Гендиректор найбільшої приватної енергетичної компанії України ДТЕК Максим Тімченко не закликав українців виїжджати за кордон. Виявилося, що інтерв’ю BBC неправильно трактували.

Про це повідомили у пресслужбі ДТЕК.

«У нас немає надзвичайної ситуації, при якій необхідно їхати», — насправді сказав Тімченко в інтерв'ю. За його словами, військові та енергетики роблять усе можливе, щоб зберегти цілісність української енергосистеми.

Натомість, попри масовані російські атаки по об'єктах енергетичної інфраструктури, світло і тепло є у переважної більшості українців. У компанії наголосили, що енергосистема Україна витримала 4 хвилі надруйнівних терористичних ударів по інфраструктурі, кожен з яких мав на меті повний блекаут.

«ЗСУ, енергетики і кожен українець роблять диво, втримуючи енергосистему. І саме тому сьогодні нема нагальної потреби залишати Україну. Втримувати роботу енергосистеми вдається унікальними рішеннями і складною системою балансування, в тому числі за допомогою стабілізаційних відключень», — йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, раніше з’явилася інформація, що генеральний директор приватної енергетичної компанії ДТЕК Максим Тімченко закликає українців подумати про можливість виїзду за кордон на зимовий період.

Додамо, що начальник Львівської ОВА Максим Козицький розповів, як на Львівщині готуються до критичних сценаріїв з електропостачанням. Зокрема, в області встановлюватимуть так звані «пункти незламності» у випадку екстремальної ситуації з електропостачанням.

Україна

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності