• Головна
  • Україна
  • Велика Британія надасть новий пакет військової допомоги Україні на 50 мільйонів фунтів стерлінгів: деталі

Велика Британія надасть новий пакет військової допомоги Україні на 50 мільйонів фунтів стерлінгів: деталі

Велика Британія надасть новий пакет військової допомоги Україні на 50 мільйонів фунтів стерлінгів: деталі

Прем’єр-міністр Великої Британії Ріші Сунак у суботу, 19 листопада, прибув з робочим візитом до Києва

Ріші Сунак оголосив пакет на 50 млн фунтів стерлінгів для зміцнення ППО України. Він включатиме 125 зенітних установок та засоби боротьби з іранськими безпілотниками, включно з радарами та антидронною зброєю.

Про це повідомили на сайті президента України.

Велика Британія також посилює свою пропозицію щодо тренувань для Збройних Сил України, надсилаючи в регіон досвідчених військових медиків та інженерів для надання спеціалізованої підтримки.

Я пишаюся тим, як Велика Британія підтримувала Україну з самого початку, і я тут сьогодні, щоб сказати, що Велика Британія і наші союзники продовжуватимуть підтримувати Україну, яка бореться за припинення цієї варварської війни і встановлення справедливого миру

Ріші Сунак Ріші Сунак

Водночас президент Володимир Зеленський поінформував Прем’єр-міністра Великої Британії про наслідки російських ракетних ударів. Зокрема, за його словами, станом на сьогодні пошкоджено близько половини української енергетичної інфраструктури.

Цей російський терор — не просто чергове знущання ворога з українців, а й прояв украй цинічної російської антиєвропейської, антилюдської політики. Українська енергогенерація може не лише повністю забезпечувати нашу країну, а й бути стабілізаційним елементом для загальноєвропейського енергоринку. Російські удари спрямовані зокрема й на те, щоб зруйнувати наше енергетичне зʼєднання з енергосистемою Європи. Тому кожен удар по українській енергетиці — це удар по енергетичній безпеці всього континенту

Володимир Зеленський Володимир Зеленський

Президент додав, що росія почала завдавати ударів також по обʼєктах газовидобування. Також під час зустрічі сторони обговорили можливості захисту української та європейської енергетичної безпеки.

Натомість Ріші Сунак наголосив, що Велика Британія допомагатиме Україні доти, поки наша держава не здобуде мир.

Ми продовжуватимемо надавати допомогу, поки ви тиснете на російські війська, поки ваші об’єкти інфраструктури, ваші домівки знищують

Ріші Сунак Ріші Сунак

Нагадаємо, нещодавно прем'єр-міністр Японії Фуміо Кісіда провів телефонну розмову з новим прем'єр-міністром Британії Ріші Сунаком. Політики домовилися посилити підтримку України та зберегти санкції проти росії.

Читайте також:

Україна

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності