• Головна
  • Україна
  • «Світ знову обмануть»: Зеленський заперечив підписання нових «Мінських угод» із рф

«Світ знову обмануть»: Зеленський заперечив підписання нових «Мінських угод» із рф

«Світ знову обмануть»: Зеленський заперечив підписання нових «Мінських угод» із рф

Президент попросив не пропонувати Україні компроміси із совістю, суверенітетом, територією та незалежністю

Україна не піде на підписання жодних домовленостей «Мінськ–3», які росія порушить одразу ж після укладення.

Таку позицію оголосив під час виступу на саміті лідерів країн «Великої двадцятки» президент України Володимир Зеленський.

Він наполягає на тому, щоб «агресивна російська війна закінчилася справедливо й на основі Статуту ООН і міжнародного права, а не «абияк» — за влучним формулюванням пана Генерального секретаря ООН Антоніу Гутерреша».

«Не варто пропонувати Україні компроміси із совістю, суверенітетом, територією та незалежністю. Ми поважаємо правила, і ми — люди слова. Україна завжди була лідером миротворчих зусиль, і світ це бачив. І якщо Росія каже, що нібито хоче закінчити цю війну, хай доведе це діями. Очевидно, що словам росії довіряти неможливо, і не буде жодних «Мінськ–3», які росія порушить одразу ж після укладення», — сказав Зеленський.

Український президент додав, що фактом, який буде свідчити про те, що москва не хоче відновлення миру, стануть відсутність відповідних дій. Відтак, росія буде прагнути обманути світ і заморозити війну.

«Ми не дамо росії перечекати, наростити сили, а потім розпочати нову серію терору та глобальної дестабілізації. Впевнений, що саме зараз треба й можна зупинити руйнівну російську війну», — констатував Зеленський.

Нагадаємо, на саміті Зеленський також заявив, що окупація окремих районів України росією призвела до екоциду, що стало наслідком знищення лісів, тварин, підтоплень території та інших збитків природі.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності