• Головна
  • Україна
  • Зеленський заявив про депортацію 11 тисяч дітей до рф і розкритикував Червоний Хрест

Зеленський заявив про депортацію 11 тисяч дітей до рф і розкритикував Червоний Хрест

Зеленський заявив про депортацію 11 тисяч дітей до рф і розкритикував Червоний Хрест

Глава держави сказав, що часу чекати немає, треба об’єднатися заради моделі звільнення полонених — «всіх на всіх»

До росії силою депортовано майже 11 тисяч дітей.

Про це заявив президент України Володимир Зеленський під час виступу на саміті країн «Великої двадцятки» на Балі.

За його словами, українська влада знає всіх депортованих дітей поіменно.

«Їх розлучають із батьками, знаючи, що в них є родини. А крім цих дітей, є десятки тисяч тих, хто був примусово вивезений і про яких ми знаємо лише опосередковано. Серед них є й діти, чиї батьки були вбиті російськими ударами, а тепер їх утримують у державі-вбивці. Додайте до цього ще сотні тисяч депортованих дорослих, і ви побачите, яку гуманітарну катастрофу спричинила російська війна», — сказав український лідер.

Зеленський також закликав звільнити політв’язнів, котрих утримують у росії та на тимчасово окупованих територіях, зокрема в Криму.

Особливу увагу президент приділив діяльності Міжнародного комітету Червоного Хреста. Він визнав, що Київ не знайшов підтримки.

«Ми не бачимо, що вони повною мірою борються за доступ до таборів, де утримують українських полонених і політв’язнів, або що вони допомагають шукати депортованих українців. І таке самоусунення — це самознищення Червоного Хреста як організації, яку колись поважали», — заявив Зеленський.

Глава держави сказав, що часу чекати немає, треба об’єднатися заради єдиної реалістичної моделі звільнення полонених — «всіх на всіх». Також це треба робити заради звільнення всіх дітей і дорослих, які були депортовані в росію.

Нагадаємо, Україна готує нову резолюцію на розгляд Генасамблеї ООН, яка сприятиме створенню спецтрибуналу щодо розв’язання росією війни.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності