Гітару Маккартні продали на аукціоні на підтримку України

Гітару Маккартні продали на аукціоні на підтримку України

Зібрані кошті підуть на гуманітарну допомогу постраждалим від агресії рф українцям

На аукціоні в Нью-Йорку продали гітари Gibson, пофарбовані у кольори українського прапора.

Декілька спеціально виготовлених гітар, на яких грали такі музиканти, як Пол Маккартні, Сол Гадсон (Слеш) та члени гурту Rolling Stones, продали в суботу, 12 листопада, на аукціоні в Нью-Йорку на підтримку постраждалих у війні росії проти України.

Про це пише DW.

Інструменти, створені виробником гітар Gibson, пофарбовані у кольори українського прапора. На них різні малюнки: білі голубки з оливковими гілками, символ миру (peace) та інші, а також автографи виконавців.

На аукціоні продавали і книги з автографами.

За даними аукціонного дому Julien's, продаж інструмента, з яким Маккартні виступив улітку, приніс 77 тисяч доларів. Гітара Слеша пішла з молотка за 31 тисячу доларів, а мексиканської поп-рок-групи Maná — понад 11 тисяч доларів.

Крім проведення аукціону, Gibson запустила продаж футболок Guitars For Peace. Кошти, отримані від реалізації гітар і футболок, будуть передані на надання негайної гуманітарної допомоги в Україні через британське об'єднання благодійних організацій «Комітет з надзвичайних ситуацій».

«Частина коштів також буде використана для відновлення музичних програм в Україні, коли закінчиться війна» йдеться у повідомленні.

Додамо, на тлі війни російської агресії Пол Маккартні неодноразово підтримував Україну. Зокрема, він виходив на сцену з українським прапором: вперше це сталося у червні на концерті в США, з якого розпочалося його світове турне. На іншому концерті у Сполучених Штатах музикант грав на гітарі, розфарбованій у синій та жовтий кольори.

Нагадаємо, у Лондоні продали авто Фредді Мерк’юрі, яке виставив на аукціон Андрій Данилко. Аукціон Sotheby’s відбувся 5 листопада у Лондоні. Машину придбали за 250 тисяч фунтів стерлінгів (284 тисячі доларів або 11 мільйонів гривень). Усі вторговані кошти Данилко передасть на створення сучасного центру реабілітації та протезування в Україні.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності