• Головна
  • Україна
  • У Шотландії відремонтують пів тисячі будинків для біженців з України

У Шотландії відремонтують пів тисячі будинків для біженців з України

У Шотландії відремонтують пів тисячі будинків для біженців з України

Влада шотландського міста Абердін відремонтує 500 порожніх муніципальних будівель, щоб поселити в них біженців з України. Наразі місто надає прихисток понад тисячі українців.

 Про це пише STV.

На цей проєкт міська рада витратить понад 6 мільйонів фунтів стерлінгів.

Місто Абердін — третє за величиною в Шотландії. Під час оголошення планів на ремонтні роботи міська рада уточнила, що це робиться для допомоги понад 1100 біженцям у місті.

«Ці інвестиції дадуть людям, переміщеним в результаті війни в Україні, шанс переселитися в наше місто і стати частиною нашої спільноти. Ми надаємо дім у прямому розумінні цього слова. Абердін став притулком, де сім'ї та окремі особи можуть відновити своє життя», — зазначила місцева чиновниця Міранда Редлі.

Уточнюють, що програма реконструкції житла в Абердіні є частиною спільних зусиль щодо розміщення людей, переміщених внаслідок війни в Україні.

Нагадаємо, британський король Чарльз III під час візиту до шотландського міста Абердин зустрівся з родинами біженців з України, Сирії та Афганістану. На прийомі в Міському домі король вислухав розповіді сімей про евакуацію, прибуття до Абердина та про ті проблеми, з якими вони зіштовхнулися.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності