• Головна
  • Україна
  • Росія не пропускає гуманітарних вантажів на захоплені території України — ООН

Росія не пропускає гуманітарних вантажів на захоплені території України — ООН

Росія не пропускає гуманітарних вантажів на захоплені території України — ООН

Росія не допускає гуманітарних місій та вантажів ООН на тимчасово захоплені території України.

Це передає кореспондент «Укрінформу» в Нью-Йорку з посиланням на помічницю речника генсека ООН Стефані Тремблей.

«Ми не маємо доступу через лінію зіткнення», — сказала вона, відповідаючи на запитання журналістів.

Тремблей зазначила, що гуманітарні місії продовжують розширювати свою діяльність і готують вантажі «для доставки в райони, де ведуться активні бойові дії, а також у місця, які нещодавно перейшли під контроль [України — ред.]».

За словами Тремблей, за останні чотири тижні ООН та партнерські організації доправили шість гуманітарних конвоїв у райони Харківської та Херсонської областей, які нещодавно стали доступними для міжнародних організацій.

Серед вантажів — вода, засоби гігієни, медикаменти та набори для перебування у сховищах взимку. Останній з конвоїв призначений для більш як 7500 осіб у трьох громадах Херсонщини.

Необхідність надання гуманітарної допомоги стає ще більш нагальною у зв'язку з енергетичною кризою в Україні, зауважила представниця пресслужби.

 «Ми та наші партнери продовжуємо працювати, аби збільшити обсяги екстреного водопостачання та санітарно-гігієнічних послуг», — наголосила Тремблей.

Вона додала, що починаючи з лютого гуманітарні організації надали послуги з водопостачання, санітарії та гігієни більш як 5,7 млн осіб.

Нагадаємо, посол Франції в Україні вже вдруге після повномасштабного вторгнення росії відвідав Стрий. Французька делегація на чолі з надзвичайним і повноважним послом Франції в Україні Етьєном де Понсеном відвідала Стрий та передала на потреби ВПО кількадесят тон продуктів харчування, будівельних матеріалів та ліків.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності