Німеччина надасть мільярд євро на кіберзахист України

Німеччина надасть мільярд євро на кіберзахист України
Фото: Unsplash

Уряд Німеччини виділив зі свого бюджету на 2023 рік додатковий 1 мільярд євро на допомогу Україні. Гроші спрямують на захист нашої держави від російських кібератак і збір доказів воєнних злочинів.

Про таке пише Reuters.

«Цей бюджет чітко показує, що наша підтримка України виходить далеко за рамки важливих і необхідних поставок зброї. Ми інвестуємо значні кошти в мир в Європі та Україні», — сказав Робін Вагенер, депутат від партії Зелених, яка найрішучіше виступала за військову допомогу Україні. 

Частина грошей піде на підтримку команд, які фіксують докази порушень прав людини та воєнних злочинів, зокрема й тих, які були виявлені після відступу росіян.

Додаткові кошти також підуть на підтримку «громадянського суспільства в ширшому регіоні», зокрема захист журналістів в Україні, Білорусі та росії.

Як зазначає Reuters, Німеччина є третьою країною за обсягом військової допомоги для України. У квітні німецький уряд збільшив бюджет військової допомоги на 2022 рік до двох мільярдів євро. Більша частина коштів призначена Україні.

З початку повномасштабного вторгнення росії українські військові вже отримала 30 самохідних зенітних установок Gepard, 14 самохідних гаубиць Panzerhaubitze 2000, декілька тисяч ручних протитанкових гранатометів Panzerfaust 3, сотні автомобілів, мільйони боєприпасів та безліч іншого обладнання. 

У жовтні президент Німеччини повідомив про постачання Україні двох систем залпового вогню MARS та чотирьох гаубиць додатково. 

Також Німеччина продовжить постачати системи протиповітряної оборони. Зокрема, німецька система протиповітряної оборони IRIS-T уже стала на бойове чергування в Україні та продемонструвала перші результати роботи. Німеччина обіцяє наприкінці 2022-го та на початку 2023 року передати Україні ще три системи IRIS-T.

 Нагадаємо, Німеччина виділить Україні € 20 млн на закупівлю резервного обладнання, яке допоможе реагувати на терористичні атаки на критичну інфраструктуру.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності