• Головна
  • Україна
  • У Києві виключили російську мову з навчальних програм садочків та шкіл

У Києві виключили російську мову з навчальних програм садочків та шкіл

У Києві виключили російську мову з навчальних програм садочків та шкіл

У Києві повністю виключили російську мову з навчальних програм комунальних закладів дошкільної та загальної середньої освіти.

Про це повідомила пресслужба Київської міської ради.

Голова постійної комісії Київської міськради з питань освіти й науки, сім'ї, молоді та спорту Вадим Васильчук зазначив, що ухвалене рішення дозволить «уникнути ескалації напруги в суспільстві», а також посилить захист освітнього простору Києва від гібридних впливів з боку рф.

Він зауважив, що проєкт рішення передбачає організаційно-правові дій, направлені на перехід груп та класів з російської мови на українську.

«Мова має значення, і в час війни — це питання національної безпеки», — наголосив депутат.

Посадовець додав, що під час війни з росією недоцільно та неправильно вивчати російську мову у дитсадках та школах, які належать до комунальної власності територіальної громади Києва.

Нагадаємо, у середу, 9 листопада, в Україні відбувся Радіодиктант національної єдності. Це традиційна загальнонаціональна акція, присвячена українській мові, що проходить у День української писемності та мови. LVIV.MEDIA зібрало реакцію українців у соцмережах на цьогорічний радіодиктант.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності