• Головна
  • Україна
  • До України прибули німецькі БМП і ракети для IRIS-T SLM — Бундесвер

До України прибули німецькі БМП і ракети для IRIS-T SLM — Бундесвер

До України прибули німецькі БМП і ракети для IRIS-T SLM — Бундесвер

До України прибула чергова партія військової техніки та амуніції з Німеччини. Серед допомоги — німецькі БМП і ракети для IRIS-T SLM.

Про це повідомили на сайті федерального уряду.

Україна отримала 30 колісних бронемашин Dingo. Ще передали ракети для системи ППО IRIS-T SLM, стосовно кількості не йшлося.

До раніше переданих 14 антидронних датчиків надали ще чотири. Німеччина доставила 18 розвідувальних безпілотників, п’ять тягачів-транспортерів M1070 Oshkosh, навантажувач (на додаток до двох поставлених раніше).

Серед раніше заявленого надали 42 машини для розмінування, чотири мобільні і захищені системи розмінування. Зокрема, допомога передбачила три мобільні, захищені і дистанційно керовані системи розмінування та п’ять мобільних розвідувальних комплексів.

«Уряд Німеччини підтримує українських військових у тісній координації зі своїми партнерами та союзниками. Цей список містить огляд військової допомоги Німеччини Україні летального та нелетального характеру. Сюди входять поставки із запасів Бундесверу та німецької промисловості, які фінансуються з коштів так званої допомоги федерального уряду на навчання», — йдеться у повідомленні.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності