З Києва евакуюють 3 млн людей у разі повного блекауту — NYT

Російські атаки, які продовжуються, можуть вивести з ладу всю систему електропостачання столиці, через що зникне водопостачання і не працюватиме каналізація. І хоч на сьогодні ситуація цілком контрольована, Київська міська адміністрація готується до тотальної евакуації мешканців столиці у разі повної відмови електромережі.

Про це пише газета The New York Times.

Оглядачі видання цитують слова голови Департаменту муніципальної безпеки КМДА Романа Ткачука, який повідомив, що подальші удари ЗС рф по системі енергопостачання можуть знеструмити столицю. Це може спричинити немислиме — тотальну евакуацію мільйонів киян. Називають число у межах 3 мільйонів.

«Ми розуміємо, що якщо Росія продовжить такі атаки, ми можемо втратити всю нашу систему електропостачання. Якщо не буде електрики, не буде ні води, ні каналізації. Тому зараз уряд і міська адміністрація вживають усіх можливих заходів для захисту нашої системи електропостачання», — розповів Ткачук.

Журналісти зазначають, київська влада отримає за менш ніж 12 годин повідомлення про те, що мережа знаходиться на межі відмови. Однак, за словами Ткачука, зараз ситуація цілком керована, і ознак того, що велика кількість людей залишає Київ, немає.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності