• Головна
  • Україна
  • Об'єкти критичної інфраструктури посилено захищатимуть: Зеленський підписав закон

Об'єкти критичної інфраструктури посилено захищатимуть: Зеленський підписав закон

Фото: Вікіпедія

Державна служба спеціального зв’язку та захисту інформації виконуватиме функції уповноваженого органу з питань захисту критичної інфраструктури.

Відповідний закон підписав президент України Володимир Зеленський, пише Держспецзв’язку.

За законом, служба здійснюватиме роботу з питань захисту критичної інфраструктури України під час дії воєнного стану, а також протягом 12 місяців після його припинення чи скасування.

За словами голови служби Юрія Щиголя, наразі триває робота над створенням переліку об’єктів критичної інфраструктури (ОКІ). Також сформують та наповнять реєстр об’єктів критичної інформаційної інфраструктури.

Щиголь додав, що це дасть можливість проаналізувати рівень захищеності ОКІ та посилити стійкість там, де необхідно, ефективніше виявляти загрози та запобігати їм, забезпечувати постійний і надійний захист таких об’єктів.

За його словами, служба має всі необхідні інструменти, технічну базу та достатній кадровий потенціал для ефективного виконання покладених на неї нових завдань.

Нагадаємо, у Дніпропетровській, Запорізькій та Кіровоградській областях запроваджують тимчасові обмеження електропостачання. Тимчасові контрольовані обмеження всіх категорій споживачів необхідні для того, щоб зменшити навантаження на мережі, підтримати стале балансування енергосистеми та уникнути повторних аварій після того, як електромережі були ушкоджені ракетними обстрілами та атаками дронів росіян.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності