• Головна
  • Україна
  • Президент Гвінеї-Бісау привіз «сигнал» Зеленському від путіна

Президент Гвінеї-Бісау привіз «сигнал» Зеленському від путіна

Президент Гвінеї-Бісау Умару Сісоку Ембало став першим лідером африканської держави, який відвідує нашу країну після 24 лютого.

Про це пишуть на офіційній сторінці Володимира Зеленського у Telegram.

Президент Гвінеї-Бісау Умару Ембало, котрий після зустрічі з путіним приїхав з візитом в Україну, привіз сигнали про переговори від окупантів.

Росія, що розв'язала жорстоку війну, передала, що хоче «налагодити мости» з Україною.

Це підтвердив під час пресконференції за результатами зустрічі президент України Володимир Зеленський.

«Багато часу приділили питанню щодо сигналів від російської сторони. Пан Ембало заявив, що росія хоче "налагодити мости". Я розповів президенту, що відбувається. Це дуже важливо. Я сказав, що щоб були мости, з тими чи іншими державами, потрібно, щоб інфраструктуру не підривали нам. Тоді можна буде про щось говорити в майбутньому», — підкреслив глава України.

«Інше питання: говорити з ким? Президент каже, що росія хоче розблокувати відносини. Для початку потрібно розпочати наше Чорне море розблокувати», — сказав Зеленський. «І третє — усі бояться, що є ядерна зброя. Останнім часом усі говорять про якусь "брудну бомбу". Вся ця риторика йде саме від рф. І загроза вся від них. Вони окупували нашу територію, захопили Запорізьку АЕС», — нагадав президент.

Зеленський наголосив: щоб налагоджувати відносини, необхідно, щоб держава, яка про це просить, поважала іншу сторону — її суверенітет, територіальну цілісність.

«Цього немає. І все це російське бажання розмовляти, я вважаю, — це спланована риторика, яка, за їхнім задумом, повинна спрацювати і вплинути на країни, які все ще не ізолювалися від держави росія», — додав президент України.

Зазначимо, що Ембало є не лише президентом Гвінеї-Бісау, він також очолює Економічний союз західноафриканських держав. До нього входить 15 країн, які страждають через розв'язану путіним війну — вони не отримують достатньо добрив, які постачала рф, що веде до голоду.

Додамо, у середу, 26 жовтня, президент африканської держави Гвінея-Бісау Умару Сіссоку Ембало прибув з офіційним візитом до України. Він побував в Ірпені, зруйнованому російськими військами, та зустрівся з українським президентом Володимиром Зеленським.

Після переговорів глави держав дали спільну пресконференцію.

Україна

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності