Окупанти примусово вивозять українських дітей до росії

Окупанти примусово вивозять українських дітей до росії

Станом на 22 жовтня до Криму вивезли 12 вихованців Олешківського дитячого будинку-інтернату Херсонської області

Росіяни продовжують цинічно викрадати українських дітей на тимчасово окупованих територіях.

Про таке написав на своїй сторінці у Telegram керівник Офісу Президента Андрій Єрмак.

«На цей раз вони примусово вивозять дітей з інвалідністю, які проживають в Олешківському дитячому будинку-інтернаті Херсонської області», йдеться у повідомленні.

Станом на 22 жовтня до Криму вивезли 12 вихованців комунального закладу. Ця інформація вже надійшла до Офісу Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини.

«Ще 7-го жовтня окупанти створили так звану бюджетну установу “Олешківський дитячий будинок-інтернат” на базі майнового комплексу комунального закладу “Олешківський дитячий будинок-інтернат” та призначили нового “директора закладу”», пише Андрій Єрмак.

Відомо, що в закладі перебувало 82 дитини, 40 з яких є паліативними.

«12 дітей з інвалідністю І, ІІ та ІІІ групи віком від 8 до 18 років примусово перевезли до Клінічної психіатричної лікарні №5, яка розташована в селі Строгонівка Сімферопільського району АРК Крим. Що буде далі з дітьми наразі невідомо, але росія систематично викрадає та депортує наших людей, повторюючи гірші практики минулих злочинів проти українського народу. За такі дії має бути жорстка правова відповідь - це геноцид українців. Ми робимо все, щоб росіяни відповідали за це. І вони відповідатимуть на полі бою та перед міжнародним трибуналом, який обов‘язково буде», йдеться у повідомленні.

 Нагадаємо, батькам дітей, яких з тимчасово окупованого Енергодара та навколишніх сіл відправили «на відпочинок» до росії, надіслали повідомлення про «затримку» з поверненням.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності