• Головна
  • Україна
  • В Офісі Президента не бачать готовності Червоного Хреста зробити все можливе для захисту бранців

В Офісі Президента не бачать готовності Червоного Хреста зробити все можливе для захисту бранців

В Офісі Президента не бачать готовності Червоного Хреста зробити все можливе для захисту бранців

Керівник Офісу Президента Андрій Єрмак наголосив, що Міжнародний комітет Червоного Хреста не робить все можливе задля захисту українських полонених. Він висловив таку думку, коментуючи відмову МКЧХ приєднатися до поїздки української делегації на контактну лінію в Запорізькій області.  

Про це він написав на сторінці у Telegram. 

«Ми бачимо разючі масштаби воєнних злочинів, злочинів проти людяності та геноцидних злодіянь Росії проти українських військовополонених. Вони вимагають від усіх організацій, що опікуються дотриманням норм і вимог міжнародного гуманітарного права, щонайменше чіткої позиції та рішучості. Представники Міжнародного комітету Червоного Хреста, на жаль, не приєдналися до поїздки української делегації на контактну лінію в Запорізькій області», — зазначив Єрмак. 

Єрмак зауважив, що минулого тижня під час відеорозмови з президентом Червоного Хреста Мір'яною Еггер він закликав представників МКЧХ відвідати разом з українською делегацією контактну лінію й вимагати допустити місію організації на тимчасово окуповану територію для перевірки стану українських полонених в Оленівці.  

Нагадаємо, в Офісі Президента України дали три дні Міжнародному комітету Червоного Хреста для направлення місії до колонії в Оленівці, де утримуються українські військовополонені. Керівник Офісу Президента Андрій Єрмак додав, що ця війна — це іспит для міжнародних організацій. Якщо є бажання, то завжди знаходиться спосіб його реалізувати.

Натомість Міжнародний комітет Червоного Хреста зазначив, що не може «пробитися силою» до українських військовополонених в Оленівці.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності