Верховна Рада виділила на оборону додаткові 387 млрд гривень

Верховна Рада виділила на оборону додаткові 387 млрд гривень

Додаткові суми також передбачили для адміністрації Держспецзв’язку, Управління державної охорони, Служби зовнішньої розвідки

Сьогодні, 18 жовтня, Верховна Рада прийняла зміни до бюджету та збільшила витрати на оборону і потреби національної безпеки на 386,9 млрд гривень.

Про це повідомив співавтор відповідного законопроєкту, представник Яворівщини у Верховній Раді Павло Бакунець.

«На пленарному засіданні прийняли низку важливих рішень, зокрема збільшили витрати на оборону України. Серед іншого, мова йде і про 15 млн грн одноразової допомоги для сімей військовослужбовців, які віддали життя за свободу та незалежність України», написав нардеп у Facebook.

У розрізі окремих відомств розподіл витрат такий:

  • 365,16 млрд грн — для Міністерства оборони разом із Державною спеціальною службою транспорту; Національної гвардії, ДСНС України;
  • 3,17 млрд грн — для Головного управління розвідки Міністерства оборони;
  • 3,74 млрд грн — для Служби безпеки України.

Додаткові суми також передбачили для адміністрації Держспецзв’язку, Управління державної охорони, Служби зовнішньої розвідки.

Нагадаємо, сьогодні, 18 жовтня, Верховна Рада скасувала призов на строкову військову службу під час воєнного стану.

Крім того, ВРУ ухвалила постанову щодо визнання Чеченської Республіки Ічкерія тимчасово окупованою російською федерацією. Також нардепи засудили вчинення геноциду чеченського народу. Тож LVIV.MEDIA запитало у політолога Миколи Давидюка, на що спрямоване таке рішення Ради та які наслідки воно може мати.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності