• Головна
  • Україна
  • Українцям, які виїжджають з тимчасово окупованих територій без документів, спростили процедуру в'їзду: деталі

Українцям, які виїжджають з тимчасово окупованих територій без документів, спростили процедуру в'їзду: деталі

Українцям, які виїжджають з тимчасово окупованих територій без документів, спростили процедуру в'їзду: деталі

Українцям, які виїжджають з тимчасово окупованих територій без документів, у тому числі через треті країни, спростили процедуру в'їзду на підконтрольну Україні територію

Тепер громадяни старше 18 років, які втратили свої документи, будуть пропускатись за наявності свідоцтва про народження, як і неповнолітні. Ідентифікацію особи проводитимуть вже на території України.

Про це повідомили у Міністерстві з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України.

Суть проблеми полягає в тому, що українці виїжджають з тимчасово окупованих територій на контрольовану територію, в тому числі через треті країни. Але це непросто зробити, якщо людина втратила документи.

Тож, крім того, що українців пропускатимуть на підконтрольну Україні територію за наявності свідоцтва про народження, також відбудуться певні зміни у роботі українських консульств у деяких країнах. Зокрема, робоча група ухвалила рішення про розширення повноважень консульств України в Казахстані, Туреччині, Грузії, Естонії та Латвії. Це допоможе спростити та пришвидшити порядок видачі тимчасового посвідчення особи на повернення в Україну.

Нагадаємо, в Україні змінилася вартість оформлення термінових біометричних документів. Йдеться про паспорти у формі ID-картки та паспорти для виїзду за кордон. Також змінилися реквізити для оплати.

Читайте також:

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності