• Головна
  • Україна
  • Результати «Рамштайну», ситуація з електропостачанням та обстріл Авдіївки: Зеленський розповів про головне за добу

Результати «Рамштайну», ситуація з електропостачанням та обстріл Авдіївки: Зеленський розповів про головне за добу

Результати «Рамштайну», ситуація з електропостачанням та обстріл Авдіївки: Зеленський розповів про головне за добу

Президент Зеленський розповів про головне за добу в Україні

Володимир Зеленський взяв участь у роботі другої міністерської зустрічі країн-донорів, МВФ і Світового банку, щоб покращити покриття дефіциту українського бюджету та забезпечити швидку відбудова критичної інфраструктури, житла й соціальних об’єктів, які зруйновані або пошкоджені ударами окупантів.

Про це заявив президент України Володимир Зеленський у своєму вечірньому зверненні.

За словами глави держави, йдеться про десятки мільярдів доларів для бюджету і Fast Recovery. Але потенціал демократичних країн значно більший, ніж наявні потреби.

Зеленський зазначив, що наразі створюється фінансовий «Рамштайн».

На сьогоднішньому черговому засіданні у форматі оборонного «Рамштайну» обговорювали надання Україні систем протиповітряної й протиракетної оборони. Також є позитивні новини з оборонного «Рамштайну», пов’язані з додатковим посиленням нашої армії сучасною артилерією.

Що зухвалішим і жорстокішим стає російський терор, то очевидніше для світу, що допомога Україні із захистом неба — це одне з найвагоміших гуманітарних завдань для Європи нашого часу. Вірю, що впораємося з цим завданням. І я вдячний тим нашим партнерам, які вже вирішили посилити саме таку підтримку нашої держави — підтримку для ефективного захисту в повітрі.

Володимир Зеленський Володимир Зеленський

Президент також відзначив бійців Повітряних Сил на південному напрямку. Там ЗСУ збили чотири російські ударні гелікоптери і вже понад десять ударних безпілотників іранського виробництва.

В Україні продовжилося відновлення після дводенної російської ракетної атаки, внаслідок якої були пошкоджені енергообʼєкти на території 12 областей та у столиці.

Наразі повністю відновлено технічну можливість постачання електрики в більшості областей. У чотирьох регіонах роботи тривають, ремонти мають завершитися найближчим часом.

Енергетики в деяких містах і районах змушені застосовувати графіки стабілізаційних відключень. Це потрібно виключно для збереження нормальної роботи всієї енергосистеми в таких умовах — в умовах, коли виробництво електрики зменшилося.

І я хочу ще раз подякувати всім нашим людям, які поставилися до цієї ситуації свідомо й роблять свій дуже важливий внесок у гарантування нормальної роботи енергосистеми України. Варто продовжувати розподіляти своє споживання електрики за годинами всієї доби, щоб у пікові години якомога менше використовувати техніку, що потребує значного обсягу електрики.

Володимир Зеленський Володимир Зеленський

Глава держави подякував всім головам областей, мерам міст і головам громад, які суттєво скоротили споживання електрики в комунальній сфері.

Украй важкою залишається ситуація в усіх районах, які межують із передовою. У ніч на 12 жовтня окупанти обстріляли Нікополь Дніпропетровської області з «Градів» і ствольної артилерії. Дуже важке поранення отримала дівчинка 2016 року народження.

Вранці російські терористи із «Градів» обстріляли центральний ринок у Авдіївці Донецької області. Станом на цей час у переліку загиблих — сім людей, 12 поранено.

Українська розвідка, спеціальні служби, правоохоронні органи зʼясовують усі деталі щодо цих та інших російських ударів.

Україна притягне до відповідальності кожного російського вбивцю й ката — від командувачів до рядових, що виконували злочинні накази. Не забудемо, до речі, й про пропагандистів терору. Усі, хто виправдовує російський терор і підбурює агресії, усі, хто закликає до вбивств й заохочує знущання з наших людей, відповідатимуть на рівні з убивцями й катами. Уся російська машина терору має бути знешкоджена. І буде знешкоджена. Дякую всім, хто наближає нашу перемогу! Дякую всім, хто допомагає Україні! Слава Україні!

Володимир Зеленський Володимир Зеленський

Нагадаємо, президент України Володимир Зеленський підписав запровадження санкцій проти Курченка, Лебедєва, Януковича, Дерипаски.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності