• Головна
  • Україна
  • Правоохоронці викрили агента, який передавав рф координати для ракетного обстрілу Києва

Правоохоронці викрили агента, який передавав рф координати для ракетного обстрілу Києва

Правоохоронці викрили агента, який передавав рф координати для ракетного обстрілу Києва

Силовики викрили киянина-зрадника, який передавав ворогу координати критичної інфраструктури, цивільних та військових об’єктів столиці

Киянин, який переїхав в окупований Крим, передавав координати ворогу для ракетних ударів по столиці України. Його затримали правоохоронці.

Про це повідомляє СБУ.

За інформацією слідства, 56-річний киянин від 2017 року перебуває в тимчасово окупованому Криму, але з березня 2022 року почав співпрацювати з представниками спецслужб рф.

Зрадник організував активну діяльність у столичному регіоні через свою агентку. У вересні жінку викрили і затримали. Наразі вона перебуває під вартою.

Чоловік отримував завдання від працівника ФСБ рф та передавав своїй агентці у столицю. У Києві агентка мала збирати дані для коригування ударів по об’єктах критичної інфраструктури, цивільних та військових об’єктах. Також вона повинна була надавати інформацію про пересування українських військ, розташування блокпостів на території Києва та Київської області.

Наразі куратору-зраднику заочно повідомлено про підозру у державній зраді, вчиненій в умовах воєнного стану за попередньою змовою групою осіб.

6 жовтня 2022 року слідчий суддя Солом’янського районного суду Києва заочно арештував зрадника.

Нагадаємо, внаслідок ракетного обстрілу центру Києва 10 жовтня загинули щонайменше п’ятеро людей.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності