• Головна
  • Україна
  • Система екстреного сповіщення населення працюватиме й надалі: про що вона попереджатиме

Система екстреного сповіщення населення працюватиме й надалі: про що вона попереджатиме

Система екстреного сповіщення населення працюватиме й надалі: про що вона попереджатиме

Цю систему тестували минулого місяця

Державна служба України з надзвичайних ситуацій активно використовуватиме нову систему сповіщення про надзвичайні ситуації через мобільні телефони. У відомстві зазначають, що вона ефективна.

Про це під час брифінгу повідомив пресофіцер ДСНС України Олександр Хорунжий.

Він розповів, що система сповіщення попереджатиме про різні надзвичайні ситуації, тобто не тільки про повітряну тривогу. Також у повідомленні будуть інструкції про подальші дії у разі таких загроз.

Ми будемо використовувати цю систему. Вона показала свою ефективність на заході. Тому ми переймаємо у них найкращий досвід та втілюємо у життя в українських реаліях сьогодення. Тут йдеться не тільки про сигнали, наприклад, повітряної тривоги, або загрозу обстрілів, а й про попередження про надзвичайні ситуації та першочергові дії під час аварій, катастроф, НС техногенного або природного характеру, як то підтоплення, хімічна небезпека та інше

пресофіцер ДСНС України Олександр Хорунжий пресофіцер ДСНС України Олександр Хорунжий

Він додав, що систему тестували минулого місяця. Вона інформує людей поверх усіх інших повідомлень на телефоні, аби точно попередити про небезпеку.

Є такі вимоги для того, щоб система працювала, як годинник, щоб люди чітко отримували повідомлення у разі загрози. Це дуже важливо. Це повідомлення, які з'являються у дуже короткий термін із коротким порадами, вони проходять поверх усіх інших повідомлень, які є на телефонах, та мають гучний сигнал

пресофіцер ДСНС України Олександр Хорунжий пресофіцер ДСНС України Олександр Хорунжий

Нагадаємо, наразі система сповіщення від ДСНС охоплює 67% абонентів мобільних телефонів.

Додамо, «Нова пошта» у співпраці з ДСНС України почала розроблення роботів-саперів: це буде перший український робот-сапер для розмінування водойм, а інший вид — для суші.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності