• Головна
  • Україна
  • Українці зіткнуться з віяловими відключеннями протягом наступних кількох днів

Українці зіткнуться з віяловими відключеннями протягом наступних кількох днів

Українці зіткнуться з віяловими відключеннями протягом наступних кількох днів

Наразі в більшості областей електропостачання відновлено повністю чи майже повністю, ще в п’яти тривають відновлювальні роботи

Стабільне електропостачання для всіх споживачів планується відновити протягом декількох днів. Але у цей період може знадобитися додаткове обмеження споживання електрики, тож можуть відбуватись віялові відключення.

Про це в ефірі Національного телемарафону повідомив очільник "Укренерго" Володимир Кудрицький.

За його словами, практично в половині регіонів України сталися певні пошкодження критичної інфраструктури. 10 жовтня — безпрецедентний день, коли така кількість об'єктів попала під атаку рф.

Наразі в більшості областей електропостачання відновлено повністю чи майже повністю, ще в п’яти тривають відновлювальні роботи. При цьому не можна сказати, що енергетична інфраструктура показала слабкість — просто там, де найбільші руйнування, потрібно більше часу для відновлення. При цьому, очільник "Укренерго" попередив, що віялові відключення можуть знадобитися протягом декількох днів.

Сьогодні і, можливо, в декілька наступних днів все ж знадобитися додаткове обмеження споживання, щоб дати можливість нашим ремонтним бригадам, які працюють 24/7, відновити електромережу і якомога швидше забезпечити надійне електропостачання

голова "Укренерго" Володимир Кудрицький голова "Укренерго" Володимир Кудрицький

Він уточнив, що це будуть контрольовані обмеження споживання. Вони будуть тимчасовими — по "декілька годин, не більше", і будуть здійснені у повній координації з диспетчерами "Укренерго".

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності