У Мінздоров'ї розповіли, що робити якщо не генерується Covid-сертифікат

У Мінздоров'ї розповіли, що робити якщо не генерується Covid-сертифікат

Усі, хто отримав бустерну дозу щеплення, можуть згенерувати новий сертифікат про вакцинацію

Міністерство охорони здоров'я пояснило, що робити на випадок, якщо у Дії не генерується сертифікат про щеплення бустерною дозою.

Отримати Covid-сертифікат можна у перший день після щеплення. Він не оновиться автоматично, тож для його генерації необхідно надіслати запит на порталі чи в застосунку Дія. Новий Covid-документ з'явиться через декілька секунд у вкладці "Документ".

Якщо на порталі державних послуг не з'явиться сертифікат, ймовірно, що під час внесення даних про щеплення допустили помилку. Для того, щоб її виправити, необхідно звернутись до лікаря, який робив щеплення.

У застосунку повинні відображатись два сертифікати: про бустерне щеплення та про отриманих дві дози вакцини від коронавірусу.

Окрім того, в Україні скоротили термін дії сертифікатів про вакцинацію. Так, нові згенеровані документи діятимуть 270 днів з моменту останнього зробленого щеплення.

Додамо, з початку року українцям старше 18 років дозволили щепитись третьою дозою вакцини від коронавірусу. Зробити бустерне щеплення рекомендують у термін від 6 до 9 місяців після завершення повного курсу.

Люди з ослабленим імунітетом зможуть зробити бустерне щеплення вже через 3 місяці після додаткової дози. Записатись на вакцинацію можна на медичному порталі Helsi.

Нагадаємо, Lviv.media розповідало, як продовжити термін Covid-сертифікатів, які дійсні 180 днів. Це стосується користувачів, що згенерували сертифікат про повну вакцинацію влітку. За правилами Мінздоров’я та Євросоюзу, такий документ дійсний 180 днів. Згодом і дотепер їх заміняють сертифікати, що дійсні рік.

Дія

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності