Вже сьогодні у Дії з'являться 7 нових послуг

Вже сьогодні у Дії з'являться 7 нових послуг

Тепер можна переоформити пенсію та отримати довідку про трудовий стаж онлайн

Вже сьогодні у Дії запрацюють послуги оформлення та перерахунку пенсії та призначення житлової субсидії. Також українці зможуть згенерувати довідку про застраховану особу та дохід пенсіонера.

Виплата субсидій, за словами міністра цифрової трансформації, стала першою за популярністю послугою в Україні, раніше це була послуга зміна місця реєстрації.

"Тепер, коли ви авторизуєтесь на порталі Дія, уся інформація підтягується автоматично, у формі анкети відповідаєте на питання "так" чи "ні". Якщо якоїсь інформації немає у реєстрі, потрібно сфотографувати документи та додати їх до загального переліку" — пояснює міністр цифрової трансформації Михайло Федоров.

Після цього документи потрібно підписати кваліфікованим електронним підписом.

Крім того, відсьогодні користувачі Дії матимуть змогу отримати довідку про страховий та трудовий стаж онлайн.

"Цими послугами щорічно користується понад 6 мільйонів людей. Ми знаємо, що вони часто змушені йти за однією послугою до різних установ", — розповіла міністерка соціальної політики Марина Лазебна.

Усі соціальні послуги, які розробляють, базуються на основі нової інформаційної системи соціальних виплат — Єдиного соціального реєстру. Це важливо, адже на усі соціальні виплати витрачають понад 700 мільярдів гривень. За даними Міністерства фінансів України, 10-12% цих коштів витрачають неефективно, адже проблема полягає у недосконалості реєстрів виплат.

"Це велика корупційна схема, яку Єдиний соціальний реєстр знищить. На його базі ми вже починаємо випускати послуги, наприклад, перерахунок пенсій", — каже Михайло Федоров.

Також до кінця грудня підключать один мільйон українців до фіксованого інтернету, вони отримають його вперше. Його проведуть у 3 тисячах сіл.

"Після того, як депутати проголосують у другому читанні за бюджет на наступний рік, ми зможемо продовжити даний проєкт і у 2022 році. Тоді ми зможемо досягти нашої мети — 95% якісного та фіксованого інтернету по всій країні", — зазначив міністр цифрової трансформації Михайло Федоров.

Федоров анонсував також нові послуги, які Мінцифри запустить уже найближчим часом. Зокрема, у Дії з'явиться можливість подання річної декларації для ФОП та довідка про несудимість.Також планують оновити Дію, після чого вона надсилатиме сповіщення про запит кредитної історії користувача, судові засідання та старт виконавчих проваджень.

Крім цього, спростять процедуру підписання документів за допомогою Дія.Підпис. Верифікацію користувача здійснюватимуть за допомогою фото, тож більше не потрібно буде повертати голову для цього.

Нагадаємо, що з 1 грудня Мінцифри запускає бета-тестування для оформлення місця проживання у Дії. Записатися на бета-тест може кожен охочий.

Дія

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності