• Головна
  • Світ
  • Україна посіла 22 місце в медальному заліку Олімпіади-2024

Україна посіла 22 місце в медальному заліку Олімпіади-2024

Україна посіла 22 місце в медальному заліку Олімпіади-2024

Українські спортсмени здобули 12 медалей

У неділю, 11 серпня, в Парижі завершилися Олімпійські ігри 2024 року в Парижі. Протягом двох тижнів спортсмени змагалися за 329 комплектів медалей у 32 видах спорту. Про це повідомляє “Чемпіон”.

За перше місце змагалися США та Китай

У загальному медальному заліку перше місце посіли Сполучені Штати Америки, випередивши Китай завдяки перемозі жіночої баскетбольної команди в останньому фінальному матчі Олімпіади. США та Китай набрали однакову кількість золотих медалей, але американці мали перевагу за кількістю срібних нагород.

Збірна України виступила успішно та посіла 22 місце, здобувши 12 медалей. Українські спортсмени вибороли 3 золоті, 5 срібних та 4 бронзові нагороди. Золото здобули: жіноча команда з фехтування на шаблях, легкоатлетка Ярослава Магучіх у стрибках у висоту та боксер Олександр Хижняк.

Серед інших призерів: срібні медалі отримали Сергій Куліш у стрільбі, Ілля Ковтун у гімнастиці, Парвіз Насібов у греко-римській боротьбі, веслувальниці Людмила Лузан і Анастасія Рибачок, а також борчиня Ірина Коляденко. Бронзові нагороди здобули Ольга Харлан у фехтуванні, Ірина Геращенко у стрибках у висоту, Михайло Кохан у метанні молота та Жан Беленюк у греко-римській боротьбі.

Нагадаємо, участь у Олімпійських іграх взяли 10 представників Львівщини. У Відділенні НОК України у Львівській області розповіли, які місця посіли представники Львівщини на Олімпіаді.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності