• Головна
  • Світ
  • Глобальний збій у Windows спричинив проблеми в роботі компаній по всьому світу

Глобальний збій у Windows спричинив проблеми в роботі компаній по всьому світу

Через глобальний збій оновлення Windows компанії по всьому світу повідомляють про проблеми в роботі

Збій спричинило несправне оновлення захисного програмного забезпечення від CrowdStrike

У п’ятницю, 19 липня, оновлення CrowdStrike спричинило збої в роботі компаній та бізнесів по всьому світу. Через помилку в оновленні пристрої, які використовували кіберзахист від CrowdStrike та операційну систему Windows, не змогли запуститися, що унеможливило роботу багатьох систем, повідомили журналісти The Verge.

На збій скаржаться всі, від Австралії до США

Як розповіли журналісти, збій стався у ніч з четверга на п’ятницю. Несправність оновлення безпекового програмного забезпечення заблокувала роботу Windows 10 BSOD на ПК та серверах. Першими про це почали масово повідомляти в Австралії, де тоді була середина робочого дня. На континенті виникли масштабні проблеми в роботі поліції, банкінгу, та багатьох аеропортів.

Згодом проблему почали помічати й в інших країнах, і зараз на збій скаржаться по всьому світу. Зокрема, про тимчасові неполадки повідомила одна з найбільших авіакомпаній Європи Ryanair. За словами пресслужби, проблеми спричинили затримки у відправках багатьох рейсів.

“Ми отримуємо численні повідомлення про збої в роботі Windows на хостах з різними версіями сенсорів. Наші працівники виявили проблему і відкликали несправне оновлення, але, схоже, це не допоможе пристроям, які вже постраждали”, — прокоментували ситуацію у CrowdStrike.

Збої роботи компаній в Україні

В Україні про тимчасовий збій повідомили у “Новій пошті”, SenseBank та “Монобанк”. Також користувачі соцмереж скаржилися на проблеми в роботі оператора "Vodafone”, зокрема на відсутність мобільного зв’язку й інтернету, та збої в мобільному застосунку.

На Львівщині ж про технічні проблеми в роботі кол-центру заявили у пресслужбі “Львівобленерго”. Збій спровокував технічні проблеми в роботі електронного квитка. Тимчасово недоступними є послуги друку і видачі персоналізованих ЛеоКарт, а також купівлі й поповнення транспортних карток.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності