• Головна
  • Світ
  • Після обурення України болгарське радіо зняло з ефіру інтерв’ю з посолкою Росії

Після обурення України болгарське радіо зняло з ефіру інтерв’ю з посолкою Росії

Окрім України, інтерв’ю з Елеонорою Петровою викликало обурення також у місцевих політиків

Болгарське національне радіо (БНР) зупинило трансляцію інтерв'ю з посолкою Росії в Болгарії Елеонорою Митрофановою, як стверджує ведучий Петар Волгін, через «політичну цензуру». Сайт Болгарського національного радіо повідомив, що інтерв’ю зняли з ефіру через імовірне порушення журналістських стандартів.

Як пише «Європейська правда», у п’ятницю посольство України в Болгарії висловило «велике розчарування та глибоку гіркоту» через анонс інтерв’ю з Митрофановою в програмі Волгіна «Політично некоректно» на БНР. «Надання можливості офіційній особі держави-агресора виступити і вести пропаганду є грубим порушенням професійних і моральних стандартів журналістики… Участь представника держави-агресора в ефірі національного ЗМІ – це не дискусія чи обмін думками, а неприхована підтримка кремлівського режиму», — наголошувалося в заяві українських дипломатів.

У посольстві додали, що Волгін запрошував для участі в програмі посолку України Олесю Ілащук, але наголосили, що програма «роками підтримує наративи російської агресії та гібридної війни» й запрошення є спробою «замаскувати гібридну діяльність ведучого, дезінформацію та підміну цінностей, використовуючи для цього незалежність ЗМІ та свободу слова».

У суботу Петар Волгін натякнув у Facebook, що його інтерв’ю з Митрофановою зняли з ефіру БНР після нібито втручання Деляна Пеєвського — голови фракції «Руху за права і свободи» в парламенті Болгарії. Пеєвський напередодні справді розкритикував БНР за плани показати інтерв’ю з посолкою Росії, назвавши її «представником кремлівського режиму, проти безпрецедентної зухвалості та нехтування верховенством права якого ми неодноразово виступали».

Зауважимо, що Пеєвський перебуває під санкціями США й Британії через причетність до політичної корупції та контрабанди. При цьому політик має проукраїнські погляди й активно виступає за військову допомогу Києву.

Раніше колишній прем'єр Болгарії Кирил Петков прямо звинувачував Митрофанову в підкупі болгарських депутатів і веденні підривної діяльності проти країни.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності