• Головна
  • Світ
  • У Саудівській Аравії розпочинається зустріч щодо України

У Саудівській Аравії розпочинається зустріч щодо України

У Саудівській Аравії розпочинається зустріч щодо України

Зустріч триватиме до 6 серпня

У суботу, 5 серпня, розпочинається друга зустріч на рівні радників з національної безпеки та політичних директорів щодо ключових принципів миру на основі Формули миру Президента України Володимира Зеленського у Джидді (Саудівська Аравія).

Про це повідомляє Укрінформ.

На саміті в Джидді (Саудівська Аравія) візьмуть участь представники понад 40 держав. Там буде розподілена відповідальність між країнами щодо співорганізації чи співлідерства у тому, чи іншому пункті української Формули миру. Про це в інтерв’ю “Радіо Свобода“ сказав заступник керівника Офісу президента України Ігор Жовква.

Керівник ОПУ Андрій Єрмак заявляв, що стратегія України щодо імплементації Формули миру Володимира Зеленського має три рівні.

  • Перший – це зустрічі з послами, акредитованими в Україні, для докладного розгляду кожного з пунктів Формули миру.
  • Другий – переговори в Саудівській Аравії на рівні радників з нацбезпеки та політичних радників «з метою пошуку оптимальних формулювань та механізмів імплементації українського мирного плану».
  • Третій - установчий Глобальний саміт миру з лідерами держав, на якому відбудеться імплементація Формули.

У Формулі миру Зеленського, зокрема, йдеться про забезпечення радіаційної, ядерної, продовольчої, енергетичної безпеки, звільнення всіх полонених і депортованих, виконання Статуту ООН і відновлення територіальної цілісності України та світового порядку, виведення російських військ і припинення бойових дій, повернення справедливості, протидію екоциду, недопущення ескалації, фіксацію закінчення війни.

Новини світу

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності