Помер легендарний світовий співак

Свічка
Фото: pexels

Тоні Беннетту було 96 років

Американський поп і джазовий співак Тоні Беннетт помер у віці 96 років. Кілька років тому йому діагностували хворобу Альцгеймера.

Про це пише видання The Guardian.

Тоні Беннетт, справжнє ім'я якого Ентоні Домінік Бенедетто, народився в 1926 році у сім'ї італійських іммігрантів у Нью-Йорку. Коли йому було 10 років, він вже професійно співав. Співочу кар'єру розпочав під ім'ям Джо Барі, а потім Тоні Беннетт.

У 1951 році його пісня Because of You посіла перші сходинки хіт-парадів, що принесло йому славу. Успіх тривав десятиліття, коли його пісні Blue Velvet, Rags to Riches ставали хітами. 

У 1962 році він здобув статус суперзірки завдяки своїй версії пісні I Left My Heart in San Francisco. За свою кар'єру Беннетт отримав 19 нагород Греммі, в тому числі нагороду за життєві досягнення у 2001 році, і продав понад 50 мільйонів платівок по всьому світу. Мав дуети з такими популярними зірками як Пол МакКартні, Барбра Стрейзанд, Селін Діон, Стінг, Емі Уайнхаус, Андреа Бочеллі, Арета Франклін, Леді Гага.

Нагадаємо, помер легендарний «карпатівець», володар Кубка СРСР 1969 року та учасник Кубка володарів кубка європейських країн (сезон 1970/71) Богдан Михайлович Грещак.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності