• Головна
  • Світ
  • Розпочалося нове засідання «Рамштайну»: що на порядку денному

Розпочалося нове засідання «Рамштайну»: що на порядку денному

На порядку денному нинішнього «Рамштайну» – потреби України щодо протиповітряної  оборони та боєприпасів, підтримка та матеріально-технічне забезпечення нашої країни у довгостроковій перспективі

Сьогодні, 18 липня, офіційно розпочалося вже 14-те засідання контактної групи з питань оборони України у форматі «Рамштайн».

Про це повідомили на сайті Пентагону. Засідання проходить у форматі онлайн.

На порядку денному нинішнього «Рамштайну» – потреби України щодо протиповітряної  оборони та боєприпасів, підтримка та матеріально-технічне забезпечення нашої країни у довгостроковій перспективі.

На початку 14-го засідання контактної групи з питань оборони України у форматі «Рамштайн» Глава Пентагону Ллойд Остін заявив, що Сполучені Штати разом із союзниками й партнерами докладуть усіх зусиль, щоби Україна отримала все необхідне для протистояння російській агресії.

Ллойд Остін сказав у вступному слові про те, як український народ вистоює проти російської агресії. Він згадав, що "війна за вибором Росії триває вже понад 500 днів".

"Контрнаступ України знаменує собою ключовий момент у цій трагічній війні", - зазначив міністр оборони США.

Голова Пентагону також заявив про підтримку України.

"Ми забезпечили Україну критично важливими можливостями, такими як протиповітряна оборона та боєприпаси, і не збираємося відмовлятися", - сказав Остін.

Міністр оборони України Олексій Резніков, як було заявлено, також приєднався до зустрічі.

Нагадаємо, напередодні, 17 липня, глава Міністерства оборони України Олексій Резніков переговорив з цього приводу з американським колегою Ллойдом Остіном.

Також Резніков повідомляв про створення «IT-коаліції» у форматі «Рамштайн» на чолі з Естонією і Люксембургом.

Під час саміту НАТО у Вільнюсі, який відбувся 11-12 липня, низка країн-партнерів повідомила про надання Україні нових пакетів військової допомоги на понад 1,5 млрд євро.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності