• Головна
  • Світ
  • Майже половина українських біженців у Німеччині хочуть залишитися

Майже половина українських біженців у Німеччині хочуть залишитися

Майже половина українських біженців у Німеччині хочуть залишитися

 За рік число українських біженців, які хочуть залишитись у ФРН, збільшилось на 5%

З понад одного мільйона українських біженців, які приїхали до Німеччини у період повномасштабного вторгнення, 44% сподіваються залишитися в країні.

Про це повідомила "Європейська правда".

За даними опитування, число українських біженців, які хочуть залишитись у ФРН, збільшилось на 5%, у порівнянні зі станом на кінець літа 2022 року.

При цьому 18% з числа опитаних, вже знайшли роботу, що на 1% більше порівняно з літом 2022 року.  Жінкам з дітьми, згідно з даними, складніше знайти роботу, а половина українок, які приїхали до ФРН як біженки, мають щонайменше одну дитину. Наразі лише 3% жінок з маленькими дітьми працюють.

Опитування спільно провели Німецький інститут економічних досліджень, Інститут досліджень зайнятості (IAB), Міністерство у справах міграції та біженців ФРН, а також Федеральний інститут демографічних досліджень.

Нагадаємо, власники готелів у Болгарії, у яких проживають українці зі статусом тимчасового захисту, і надалі отримуватимуть фінансову допомогу. Їм виплачуваимуть по 15 левів (близько 310 гривень) на день за кожного українця зі статусом тимчасового захисту, який у них проживає. 

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності