• Головна
  • Світ
  • Ожиріння у дітей: вчені закликають встановити розміри порцій їжі

Ожиріння у дітей: вчені закликають встановити розміри порцій їжі

Ожиріння у дітей: вчені закликають встановити розміри порцій їжі

Офіційні дані показують, що приблизно три відсотки всіх дітей раннього віку страждають від сильного ожиріння

Уряд повинен створити стандартні розміри порцій для маленьких дітей, щоб допомогти подолати епідемію ожиріння, заявили провідні вчені представникам охорони здоров’я.

Про це написало видання The Telegraph.

У доповіді урядових наукових консультантів йдеться, що маленькі діти їдять надто багато солі та цукру, але не споживають достатньо фруктів, клітковини чи овочів.

Офіційні дані свідчать, що кожна десята дитина раннього віку зараз страждає ожирінням, і за оцінками експертів, до 2050 року епідемія ожиріння коштуватиме NHS 10 мільярдів фунтів на рік.

«Поточна дієта маленьких дітей у Великобританії не відповідає поточним дієтичним рекомендаціям щодо кількох поживних речовин», — пишуть автори звіту.

Автори також рекомендували уряду розглянути можливість «розробити відповідні розміри порцій їжі та напоїв, включаючи овочі, фрукти, фруктові соки та молоко, для дітей віком від 1 до 5 років» та заборонити рекламу фастфуду до 21:00.

Дані двох тривалих проектів показали, що основні поживні речовини були незбалансованими в середньому раціоні, а діти з бідніших сімей харчувалися ще гірше. Члени SACN, групи експертів з питань харчування та педіатрів, дали кілька рекомендацій на основі огляду досліджень і даних, проведених протягом двох десятиліть з моменту опублікування останнього звіту на цю тему в 1994 році. Вчені кажуть, що результати викликають особливе занепокоєння, враховуючи кількість дітей із зайвою вагою та ожирінням у Великобританії. Офіційні дані показують, що приблизно три відсотки всіх дітей раннього віку страждають від сильного ожиріння.

Бріджит Бенелам, науковець з питань харчування Британського фонду харчування, розповіла The Telegraph: «Цей звіт SACN показав, що дієти дітей віком від 1 до 5 років не були ідеальними, включаючи занадто багато цукру, солі та нездорову, енергетично насичену їжу та занадто мало у ній клітковини, фруктів та овочів."

Автори звіту також кажуть, що дітей можна переконати в тому, що вони повинні їсти овочі. Інші рекомендації звіту полягають у тому, що діти до 5 років не повинні вживати газованих напоїв, вживати лише несолодкі йогуртові продукти, а більшість їхніх напоїв має становити молоко або вода. Напівзнежирене коров’яче молоко підходить, але слід уникати повністю знежиреного молока дітям до 5 років.

«Дослідження показали, що споживання солодких напоїв пов’язане з вищим ризиком надмірної ваги та ожирінням, а також збільшенням ІМТ у дитинстві та підлітковому віці», — сказала пані Бенельман.

Вони також виявили, що більші розміри порцій їжі сприяють більшому споживанню калорій у цій віковій групі, і однією з дій, які слід розглянути у звіті, є розробка відповідних віку розмірів порцій для їжі та напоїв.

«Ми знаємо, що раннє дитинство — це дійсно важливий період з точки зору харчування, не тільки для забезпечення енергією та поживними речовинами, необхідними для росту та розвитку, але й для того, щоб допомогти дітям навчитися здорових звичок, щоб налаштувати їх на подальше життя».

Представник уряду сказав, що рекомендації звіту «взято до відома та розглянуті».

Новини світу

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності