• Головна
  • Світ
  • 14 загинуло та 10 в полоні: псковський губернатор розповів про наслідки сутичок у Білгородській області

14 загинуло та 10 в полоні: псковський губернатор розповів про наслідки сутичок у Білгородській області

Похорони проходили минулого та цього тижня

Псковський губернатор Ведерников повідомив про 14 загиблих військових при під час атаки на Білгородську область.

Про це йдеться на сторінці «Лентач».

Чиновник опублікував відео, в якому розповів про прощання з військовими, які загинули на початку червня в районі Нової Таволжанки. За його словами, похорони проходили минулого та цього тижня. Крім того, Ведерников повідомив, що в полон потрапили не менше 10 осіб.

Нагадаємо, російські повстанці у неділю, 4 червня, заявили, що зайшли до передмістя Шебекіно Бєлгородської області. Повстанці закликали армію РФ здаватися. Тим часом у Бєлгородські області звучали вибухи. Місцеві пабліки писали про обстріли та роботу протиповітряної оборони.

Бійці легіону «Свобода Росії» вночі 4 червня за допомогою дронів знищили 2 танки, 1 БМП-3 та 1 БРДМ у районі Шебекіно. Легіон «Свобода Росії» також поділився кадрами бою на території РФ. У 30-секундному відеоролику показано фрагмент стрілецького бою в селі Нова Таволжанка, що під Шебекіно біля кордону з Україною.

Також в ніч з 4 на 5 червня в населеному пункті Нова Таволжанка вбито полковника гвардії Стесєва Андрія Васильовича — старшого оперативного угруповання «Бєлгород». Раніше він обіймав посаду командира 104 десантно-штурмового полку Повітрянодесантних військ РФ.

Російський добровольчий корпус і легіон «Свобода России» заявили, що взяли в полон російських військових і запропонували губернатору Бєлгородської області переговори. Гладков відхилив їх пропозицію, але висловив готовність зустрітися на автомобільному пункті пропуску в Шебекіно. Зустріч так і не відбулася.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності