• Головна
  • Світ
  • Помер експрем’єр Італії та фанат Путіна Сільвіо Берлусконі

Помер експрем’єр Італії та фанат Путіна Сільвіо Берлусконі

Помер експрем’єр Італії та фанат Путіна Сільвіо Берлусконі

Політик помер 12 червня у міланській лікарні

На 87 році життя помер колишній прем'єр-міністр Італії Сільвіо Берлусконі.

Про це повідомляє Corriere della Sera.

Зазначається, Берлусконі був госпіталізований у п’ятницю, 9 червня, через проблеми зі здоров’ям. Політик помер у понеділок, 12 червня, в лікарні Сан-Рафаеле в Мілані.

Нагадаємо, експрем'єр Італії Берлусконі раніше виступав з критичними заявами на адресу президента України Володимира Зеленського.

Одіозний італійський політик також постійно підтримував російського диктатора Володимира Путіна.

Довідково:

Сільвіо Берлусконі тричі був прем’єр-міністром Італії. За час своєї кар’єри він пережив сексуальні та політичні скандали, а також численні суди.

До того, як він розбагатів завдяки бізнесу у сфері нерухомості, Берлусконі продавав пилососи та співав на круїзних судах.

Також Берлусконі запустив кабельний телеканал – Телемілано – в 1974 році. І, попри жорстке регулювання на італійському телебаченні, Берлусконі запустив торговельну мережу на ньому. До своєї смерті Берлусконі контролював три приватних телевізійних мережі в Італії. До його бізнес-імперії також колись належав футбольний клуб «Мілан», видавничий дім численні журнали.

У 1993 році Берлусконі заснував політичну партію «Вперед, Італія». Він зайняв пост прем’єр-міністра в 1994, але коаліція, яка привела його до влади, розпалася через 7 місяців. Попри це, Берлусконі залишався популярною фігурою, особливо у людей, які вірили, що його здібності вести бізнес позитивно позначаться на економіці Італії. Завдяки обіцянкам зниження податків і збільшення кількості робочих місць, Берлусконі знову зайняв пост прем’єр-міністра у 2001 і займав його до 2006.

Перейменувавши свою партію «Народ свободи» Берлусконі втретє зайняв пост прем’єр-міністра у 2008 році. У 2011 році він подав у відставку, коли побачив, що на тлі кризи в Єврозоні зовнішній борг Італії виріс. Берлусконі залишився лідером своєї партії, що зробило його впливовою персоною у 2013, коли він підтримав коаліцію з Енріко Летта.

Звинувачення у кримінальних правопорушеннях переслідували Берлусконі з перших днів на посаді прем’єр-міністра. Його звинувачували в розтраті, податковому шахрайстві й хабарництві. Та Берлусконі зміг уникнути деяких звинувачень – будучи прем’єр-міністром він затвердив закон, який гарантував недоторканність прем’єр-міністра під час його строку (пізніше закон був скасований). Берлусконі також боровся з пред’явленням інших звинувачень до тих пір, поки у них не закінчився строк давності.

Але попри це, Берлусконі не раз був засуджений. У жовтні 2012 року Берлусконі засудили на 4 роки за податкове шахрайство. А в червні 2013 року Берлусконі засудили на 7 років за те, що він заплатив неповнолітній Карім (Рубі) ель-Маруг за секс з ним. Берлусконі також визнали винним у перевищенні посадових повноважень.

Берлусконі не визнав себе винним ні в одному обвинуваченні. Він і його прихильники вважали, що його переслідувала партія лівих.

Новини світу

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності