• Головна
  • Світ
  • Між Іраном й Талібаном сталася стрілянина через воду: є загиблі

Між Іраном й Талібаном сталася стрілянина через воду: є загиблі

Між Іраном й Талібаном сталася стрілянина через воду: є загиблі

Іран звинуватив афганських талібів у порушенні договору 1973 року, обмеживши потік води з річки Гільменд до пересохлих східних регіонів Ірану, але таліби це звинувачення заперечують

Двоє іранських прикордонників і один боєць Талібану вбиті у стрілянини біля прикордонного посту між Іраном і Афганістаном.

Про це пише агентство IRNA.

Зазначають, що не одразу було зрозуміло, що спровокувало інцидент, в якому також було поранено кілька людей, але він стався на тлі напруженості у відносинах між двома країнами щодо прав на воду.

Іран звинуватив афганських талібів у порушенні договору 1973 року, обмеживши потік води з річки Гільменд до пересохлих східних регіонів Ірану, але таліби це звинувачення заперечують.

Речник міністерства внутрішніх справ Талібану заявив, що іранські прикордонники відкрили вогонь у бік Афганістану.

В Ірані у відповідь зазначили, що це «сили талібів ініціювали напад, порушуючи міжнародне право і принципи добросусідства», і зустріли «рішучу і мужню протидію з боку прикордонників» Ісламської Республіки.

Нагадаємо, Зеленський пропонує запровадити санкції проти Ірану на 50 років. Рішення щодо санкцій проти Ірану 27 травня ухвалила Рада національної безпеки та оборони. Тепер його має затвердити парламент.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності