• Головна
  • Світ
  • Школярка в Гаяні підпалила гуртожиток, бо її покарали за зв’язок з дорослим чоловіком: загинуло 19 дітей

Школярка в Гаяні підпалила гуртожиток, бо її покарали за зв’язок з дорослим чоловіком: загинуло 19 дітей

Школярка в Гаяні підпалила гуртожиток, бо її покарали за зв’язок з дорослим чоловіком: загинуло 19 дітей

У дівчини забрали мобільний телефон

Пожежа в гуртожитку для дівчаток у Гаяні, яка забрала життя 19 осіб, була навмисно спровокована школяркою.

Про це пише видання АР.

Слідчі в Гаяні вважають, що пожежу, внаслідок якої загинуло 19 дівчат, навмисно влаштувала учениця, яка була засмучена тим, що у неї конфіскували мобільний телефон. Дівчатка опинилися в пастці шкільного гуртожитку,

Підозрювану у пожежі дівчинку покарали за роман зі старшим чоловіком, відібравши у неї мобільний телефон. Про це розповів радник з національної безпеки Джеральд Гувейя.

Школярка стала погрожував підпалити гуртожиток, а пізніше таки підпалити ванну, сказав Гувейя. Вогонь охопив будівлю, зачинену на ніч, аби дівчатка, які там мешкають, не виходили з неї серед ночі.

14-річна дівчина, яка вчинила підпал, отримала опіки та перебуває в лікарні в районі. За словами Леслі Рамсаммі, радника міністерства охорони здоров’я, цього тижня її випишуть із лікарні й передадуть у в’язницю для неповнолітніх, поки вона не стане дорослою.

Багато жертв опинилися в пастці, коли будівля горіла, хоча пожежникам вдалося врятувати людей, пробивши дірки в одній зі стін.

«Керівниця будинку в той час спала всередині, але запанікувала і не могла знайти потрібні ключі, щоб відімкнути будівлю зсередини. Вона втратила свою п'ятирічну дитину у вогні», - сказав Гувейя.

Більшість із дев'яти госпіталізованих перебувають у важкому стані.

Ймовірно, поліція висуне звинувачення у зґвалтуванні й чоловікові, який мав стосунки зі школяркою. оскільки їй не виповнилося 16 років.

Уряд Гаяни прийняв пропозиції США допомогти в розслідуванні. Зараз потрібно ідентифікувати останки 13 із 19 жертв, які померли на місці події.

Заступник начальника пожежної служби Дуейн Скотланд сказав AP, що можна було б врятувати більше життів, якби службу повідомили про пожежу раніше. За його словами, коли пожежники прибули, місцеві жителі марно намагалися загасити вогонь і евакуювати людей.

Нагадаємо, уночі з 23 на 24 квітня горіла українська православна церква Московського патріархату у селі Мілієве Вижницького району Чернівецької області. З’ясувалось, що її підпалив місцевих монах, який належав до тієї ж парафії.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності