ВООЗ закриває офіс у Москві

Віктор Ляшко дивиться в камеру

Його перенесуть до Копенгагену

Всесвітня організація охорони здоров’я закриває Європейський офіс із профілактики та боротьби з неінфекційними захворюваннями у столиці Росії, Москві. 

Функції цього офісу перенесуть до Копенгагена, повідомив міністр охорони здоров’я Віктор Ляшко.

За відповідне рішення сьогодні,15 травня, проголосувала абсолютна більшість держав-членів під час спеціальної сесії Європейського регіонального комітету Всесвітньої організації охорони здоров'я. 

Українське міністерство охорони здоров’я ініціювало цей процес ще у травні минулого року. Тоді ВООЗ пообіцяла "вивчити можливості переносу офісу з Москви".

"Хочу подякувати партнерам за політичну і фінансову підтримку. Окрема подяка урядам країн, які підтвердили свої фінансові внески, завдяки чому було досягнуто повного фінансування офісу в Копенгагені на два наступні роки. Це рішення, за яким стоїть тверда позиція кожної з країн, якому передували палкі дискусії. Це рішення, яке демонструє єдине бачення європейського регіону", — написав Віктор Ляшко.

Закриття офісу в Москві є першим успішним прикладом виходу представництва міжнародної організації з РФ. 

"Дякую за цей потужний політичний сигнал, який, я впевнений, буде не останнім. Який буде лунати до тих пір, поки ця невиправдана агресія не припиниться, а винні не понесуть справедливе покарання", — додав Ляшко.

Нагадаємо, Червоний Хрест спростував фейк про припинення роботи в Україні.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності