• Головна
  • Світ
  • Макрон розповів про що говоритиме із Зеленським: у Єлисейському палаці підтвердили візит

Макрон розповів про що говоритиме із Зеленським: у Єлисейському палаці підтвердили візит

Макрон розповів про що говоритиме із Зеленським: у Єлисейському палаці підтвердили візит

Ще вдень 14 травня український лідер був у Німеччині

Володимир Зеленський увечері 14 травня прибуде до Парижа. Там у нього запланована робоча вечеря з президентом Франції Еммануелем Макроном.

Про це пише Le Figaro.

Ще вдень 14 травня український лідер був у Німеччині.

Тим часом вже надвечір почала з'являтися інформація, що Зеленський упродовж найближчих годин прибуде до Парижа. Згодом інформацію підтвердили у Єлисейському палаці.

В офісі Макрона заявили, що президенти обговорять підтримку, яку Франція продовжує надавати Україні у відповідь «на невідкладні військові та гуманітарні потреби».

Два президенти також зможуть обговорити довгострокові перспективи повернення до миру в Європі, зокрема, на основі Мирного плану, запропонованого президентом Зеленським, який Франція підтримує,– мовиться у повідомленні.

Український лідер, який здійснив низку візитів до країн ЄС, пояснив, що наразі працює над створенням коаліції винищувачів. Це питання для України – пріоритет.

«Ми зараз працюємо над створенням коаліції винищувачів, і частково мої візити у столиці Європи спрямовані саме для цього», – наголосив Зеленський.

Українське небо потрібно посилити. Наразі триває робота над цим.

Нагадаємо, президент Франції Еммануель Макрон нагородив президента України Володимира Зеленського орденом Почесного легіону.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності