• Головна
  • Світ
  • Полярники показали миле пташенятко, яке виросте у головного хижака Антарктиди

Полярники показали миле пташенятко, яке виросте у головного хижака Антарктиди

Полярники показали миле пташенятко, яке виросте у головного хижака Антарктиди

Ці птахи дуже агресивно захищають своїх нащадків — битимуться за них до останнього

Полярники показали відео пташенятка південнополярного поморника (скуа). Ці птахи — головні пернаті хижаки Антарктики. Дорослі птахи цього виду полюють на яйця малят пінгвінів та інших птахів.

Про це повідомляють у Національному Антарктичному науковому центрі.

Крім цього, поморники відбирають їжу в синьооких бакланів та пінгвінів, коли ті повертаються до гнізд.

«Але новонародженим пташенятам до такого „розбишацтва“ ще далеко — перший час їх по черзі годують батьки. Лише після зміни пуху на пір’я вони почнуть літати і самостійно харчуватися. Це відбувається десь за два місяці після народження», — додають полярники.

МИЛЕ ПТАШЕНЯТКО МАЙБУТНЬОГО ХИЖАКАПогляньте на це миле пухнасте пташеня🥰 Так одразу й не скажеш, що з нього виросте один з головних пернатих хижаків Антарктики – південнополярний поморник або скуа від англійської назви.Цей птах полює на яйця🥚 та малечу пінгвінів🐧та інших птахів, а ще відбирає їжу в синьооких бакланів та пінгвінів, коли ті повертаються до гнізд з повними волами морських смаколиків.Але новонародженим пташенятам до такого "розбишацтва" ще далеко – перший час їх по черзі годують батьки. Лише після зміни пуху на пір'я вони почнуть літати і самостійно харчуватися. Це відбувається десь за два місяці після народження🐣Цікаво, що південнополярні поморники дуже агресивно захищають своїх дітей – битимуться за них до останнього. Не бояться нікого, й зокрема людей. Приміром, якщо вони вирішать, що якийсь двоногий загрожує пташеняті, то здіймуть крик, почнуть активно кружляти й навіть можуть бити крилами по голові😯Отак от змінюється цей птах: від пухнастої милоти до сміливого нахаби, який "візьме своє, чиє воно не було б", щоб вижити в суворих умовах Антарктики.Відео: Володимир Хомко

Posted by Національний антарктичний науковий центр on Saturday, May 13, 2023

За словами полярників, ці птахи дуже агресивно захищають своїх нащадків — битимуться за них до останнього. Не бояться нікого, й зокрема людей. Коли бачать загрозу дитинчатам, то здіймають крик. Починають активно кружляти й навіть можуть побити крилами по голові.

«Отак от змінюється цей птах», — зазначають в установі.

Нагадаємо, найбільший пінгвін, який коли-небудь був на Землі, важив 172 кілограми — більш ніж у три рази більше за пінгвінів, що живуть сьогодні. Масивний нелітаючий морський птах плавав в океанах навколо Нової Зеландії понад 50 мільйонів років тому.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності