• Головна
  • Світ
  • G7 та ЄС планують заборонити відновлення поставок газу з РФ в Європу

G7 та ЄС планують заборонити відновлення поставок газу з РФ в Європу

G7 та ЄС планують заборонити відновлення поставок газу з РФ в Європу

Частка Росії у європейському газовому імпорті впала до менш ніж 10%

Країни «Групи семи» та Європейського Союзу планують заборонити імпорт російського газу на тих маршрутах, яких РФ раніше припинила постачання.

Про це пише Financial Times.

Це рішення має бути остаточно ухвалене лідерами G7 на саміті в Хіросімі, який відбудеться наступного тижня. Зазначається, що воно має перешкодити відновленню постачання російського трубопровідного газу до таких країн, як Польща та Німеччина.

Так, йдеться про те, що G7 ще більше скоротить використання російських енергоносіїв, в тому числі «не допустить повторного відкриття шляхів, які раніше були закриті через російську мілітаризацію енергетики», принаймні доти, доки «конфлікт не буде врегульовано».

Відтак нафтопроводи, якими Росія припинила постачання, у тому числі північна гілка нафтопроводу «Дружба», що веде у Німеччину та Польщу, також можуть бути заблоковані.

Зазначається, що станом на сьогодні частка Росії у європейському газовому імпорті впала з понад 40% до менш ніж 10%.

Нагадаємо, одинадцятий пакет санкцій Європейського Союзу проти Росії буде складатися з додавання продуктів імпорту та посилення боротьби з обходом обмежень через імпорт до третіх країн чи тіньові структури.

Новини світу

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності