• Головна
  • Світ
  • Вибори у Туреччині: Ердоган програє головному опоненту

Вибори у Туреччині: Ердоган програє головному опоненту

Вибори у Туреччині: Ердоган програє головному опоненту

Перший тур президентських виборів запланований на 14 травня

Чинний президент Туреччини Реджеп Таїп Ердоган відстає від свого головного суперника Кемаля Киличдароглу на понад п'ять процентних пунктів напередодні президентських виборів, які відбудуться за три дні.

Про це свідчить опитування, яке провела 11 травня компанія Konda, пише "Європейська правда".

Згідно з опитуванням, Ердогана підтримують 43,7%, а Киличдароглу – 49,3%. Це означає, що переможець визначиться за результатами другого туру, який має відбутися 28 травня.

Ці дані здебільшого збіглися з результатами деяких інших опитувань, у яких Киличдароглу, кандидат від головного опозиційного альянсу, випереджав Ердогана.

Як зазначає видання, отримані результати посилили враження, що Ердоган зіштовхнувся із найсерйознішим викликом за весь час свого двадцятирічного правління. 

За даними опитування, проведеного 6-7 травня, ще один кандидат Сінан Оган отримав  підтримку 4,8% виборців, а Мухаррема Інче -  2,2%. Konda стверджує, що більшість їхніх виборців схиляються до голосування за Киличдароглу, лідера основної опозиційної Республіканської народної партії (CHP).

Соціологічна служба Konda, яка публічно публікує лише одне опитування перед виборами, провела особисті інтерв'ю з 3480 людьми у 35 провінційних центрах.

Нагадаємо, 25 квітня в прямому ефірі, де турецький лідеру Реджеп Таїп Ердогану відповідав на запитання журналістів у рамках передвиборчої кампанії, йому стало зле. Ймовірно, у президента стався інфаркт міокарда.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності