• Головна
  • Світ
  • Польські прикордонники конфіскували елітне авто українця з фальшивими документами

Польські прикордонники конфіскували елітне авто українця з фальшивими документами

Польські прикордонники конфіскували елітне авто українця з фальшивими документами

Українець намагався незаконно перевезти через кордон у Польщі елітний автомобіль. Польські прикордонники авто у чоловіка забрали, але його самого вирішили відпустити

58-річний українець намагався перевезти автомобіль BMW зі США через переїзд у Зосині. Чоловік використовував підроблений документ.

Про це пише ukrayina.pl, опираючись на публікацію kronikatygodnia.pl. 

Інцидент трапився на минулих вихідних. Польські прикордонники зупинили вантажівку з евакуатором, яка їхала з Польщі в Україну. За кермом автомобіля був 58-річний громадянин України.

Чоловік перевозив легковий автомобіль BMW X3 (2017 р.в.) орієнтовною вартістю приблизно 50 тис. злотих. . Під час перевірки водій вантажівки пред’явив прикордонникам документ, який викликав підозри в офіцера прикордонної служби.

«Підозри офіцера справдилися під час детальної перевірки законності документа. Він виявився підробкою. Документ разом з автомобілем, який перевозили на евакуаторі, вилучено для подальшого з’ясування. У справі відкрито підготовче провадження за фактом підробки документів. Такі дії караються штрафом, обмеженням волі або позбавленням волі на строк від 3 місяців до 5 років. Після закінчення процесуальних дій громадянину України дозволили залишити Польщу», — повідомив сержант Рафал Круль з пресгрупи командувача Надбужанського відділу прикордонної охорони у Хелмі.

Цього року співробітники відділу під час прикордонних перевірок виявили 473 підробки документів та вилучили різні види транспортних засобів загальною вартістю майже 7 мільйонів злотих.

Нагадаємо, на пункті пропуску «Устилуг–Зосін» польський прикордонник врятував однорічного хлопчика з України, який несподівано перестав дихати.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності