• Головна
  • Світ
  • Дрони над Кремлем: розвідка назвала причетних

Дрони над Кремлем: розвідка назвала причетних

Дрони над Кремлем: розвідка назвала причетних

Київ заперечує причетність до атак на російській території

Атака безпілотників на Кремль, яка сталася 3 травня, може свідчити про конфлікт всередині РФ, боротьбу між ворогуючими владними угрупованнями.

Про це повідомив очільник управління розвідки Міноборони України Андрій Юсов в інтерв'ю «РБК-Україна».

Юсов не став відкидати версію Інституту вивчення війни, що це могла бути провокація Кремля перед наступною хвилею мобілізації.

«Це ймовірно. Але коли ми говоримо про Кремль, потрібно пам'ятати, що в нього є різні «вежі» і в них живуть різні люди, часто з різними, а іноді навіть з протилежними інтересами. Тому мешканці певних «веж» цілком могли бути до цього причетними», – додав він.

Юсов нагадав, що позиція Києва полягає в запереченні будь-якої причетності до атак російської території.

«Є офіційна позиція України, офіційних посадових осіб: ні, не причетні і в цьому немає потреби. Тому що заходи українських Сил безпеки та оборони спрямовані на деокупацію, визволення українських територій і на знешкодження військових об'єктів супротивника», - сказав він.

За словами Юсова, подібна операція потребувала б серйозного планування і використання серйозних ресурсів, тому витрачати сили, «щоби провести якусь серйозну інформаційно-пропагандистську акцію, бо нічим більшим воно не є - напевно, це було б дивним».

«Точно цю подію не можна трактувати як замах на Путіна, як це подала російська пропаганда дуже швидко і дуже оперативно», – додав Юсов.

Нагадаємо, уночі 3 травня в районі Кремля пролунали два вибухи. Підсвічування будівлі та кремлівської набережної було вимкнено. Місцеві жителі розповіли, що бачили іскри та людей із ліхтариками. Редакція LVIV.MEDIA зібрала всю інформацію про інцидент.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності