• Головна
  • Світ
  • Видавала себе за «російську єврейку з Луганська»: до витоку документів Пентагону причетна американська військова

Видавала себе за «російську єврейку з Луганська»: до витоку документів Пентагону причетна американська військова

Видавала себе за «російську єврейку з Луганська»: до витоку документів Пентагону причетна американська військова

Загалом у колишньої унтер-офіцерки ВМС США майже 135 тисяч підписників у соцмережах

Проросійський акаунт Donbass Devushka у Twitter злив не менше чотирьох секретних документів Пентагону. З’ясувалося, що ним володіє ексофіцерка військово-морських сил США Сара Білc.

Про це пише The Wall Street Journal.

Сара Білс є однією з найбільших прокремлівських пропагандисток, яка поширює фейки. Вона позиціонувала себе в мережі як «російську єврейку з Луганська». Втім виявилось, що вона – розлучена жінка середнього віку із Нью-Джерсі та ветеранка ВМС США. Викрили ексвійськову учасники інтернет-спільноти NAFO, яка бореться з російською пропагандою. Зокрема, вони зіставили фотографії та іншу інформацію й з'ясували, що справжнє ім'я дівчини – Сара Білс. Проте нещодавно вона офіційно змінила його на інше, «більш російське».

Білс – колишня унтер-офіцерка ВМС США, нещодавно звільнена з військової служби, народилася в Сполучених Штатах і живе в Ок Харборі, штат Вашингтон, поруч із військово-морською авіабазою Відбі-Айленд, де вона колись служила. У пропагандистки з ніком Donbass Devushka (у різний час вона також використовувала псевдоніми Mila Medvedev, @luganskforlife, CheburekiVibes, MeatballSubZero, YuGopnik, GhostofLugansk) є свій Telegram-канал, Twitter і YouTube-канал, де вона викладає свій подкаст. Загалом у неї близько 135 тисяч підписників.

Саме через акаунт Donbass Devushka було оприлюднено щонайменше чотири секретні документи Пентагону. Втім немає доказів того, що Білc під час служби використовувала свій доступ до секретних даних, аби вкрасти їх.

Нагадаємо, на платформі Discord почали розповсюджуватись секретні документи Пенатогону. Журналісти The New York Times ідентифікували, ймовірного, підозрюваного у зливі важливих даних США. ФБР затримали військовослужбовця Національної військово-повітряної гвардії Массачусетса.

Новини світу

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності