• Головна
  • Світ
  • Поліцейські розповіли жахливі подробиці самоспалення українця в Кракові

Поліцейські розповіли жахливі подробиці самоспалення українця в Кракові

Поліцейські розповіли жахливі подробиці самоспалення українця в Кракові

Стан чоловіка критичний

63-річний українець підпалив себе перед Генеральним консульством України в Кракові. Інцидент стався близько 7:50 у четвер, 13 квітня.

Про це повідомило польське видання RMF 24.

За повідомленням, спочатку українець, що стояв у черзі до консульства, почав вигукувати заклики до своїх співвітчизників-чоловіків повертатися додому, щоб захищати Україну від росіян. Після цього облив себе легкозаймистою речовиною та здійснив самопідпал.

На місці працював патрульний, який разом із очевидцем інциденту ліквідував пожежу. Викликали швидку допомогу.

Чоловіка доправили до спецлікарні «Людвіка Ридигера» в Кракові. Як повідомила речниця лікарні Едіта Пржибильська, стан чоловіка критичний.

Речник МЗС Олег Ніколенко поінформував, що Генеральне консульство взаємодіє із польськими правоохоронцями, які розпочали розслідування, аби встановити причину та всі обставини трагедії. Консули також тримають на контролі надання медичної допомоги громадянину та встановлюють зв‘язок із його рідними.

Нагадаємо, Генеральне консульство Республіки Польща у Львові повідомило, що поки не можна записатись на прийом до консульської установи для оформлення Карти поляка для неповнолітніх дітей. Процедуру тимчасово призупинено у зв'язку з вичерпанням ліміту запису на лютий 2023 року.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності