• Головна
  • Світ
  • Повернувся з війни й продовжив вбивати: ексв'язень з ПВК «Вагнер» за тиждень після повернення до РФ вбив людину

Повернувся з війни й продовжив вбивати: ексв'язень з ПВК «Вагнер» за тиждень після повернення до РФ вбив людину

Начальник районного управління МВС каже, що чоловік незабаром знову повернеться до України у складі «вагнерівців»

На Кіровщині поліція затримала колишнього в'язня Івана Россомахіна, який воював в Україні у складі ПВК «Вагнер», за підозрою у вбивстві пенсіонерки.

Про це пише Meduza.

Зазначається, що 28-річного Івана Россомахіна у 2020 році було засуджено до 14 років колонії суворого режиму за вбивство. Проте він вийшов на волю, вступивши до ПВК після початку повномасштабної війни в Україні. Так, 21 березня 2023 року колишній ув'язнений повернувся до рідного села Новий Бурець на час відпустки. А вже 29 березня у сусідньому місті Вятські Поляни було виявлено тіло місцевої мешканки.

Пенсіонерку було побито, також на її тілі були виявлені колото-різані рани. Водночас Россомахін вже зізнався у вбивстві. Йому оформили явку з повинною.

Водночас зазначається, що місцеві жителі розповідали, що все село живе у страху після повернення Россомахіна. Зокрема, мешканка Нового Бурца Галина Сапожнікова говорила журналістам, що, повернувшись із війни, колишній ув'язнений почав випивати. За словами жінки, він ходив селом, тримаючи в руках вила і сокиру, і кричав: «Уб'ю всіх, переріжу всю родину».

Також у руки журналістів потрапив запис з камери спостереження, на якому видно, як Россомахін сокирою розбиває шибки двох припаркованих автомобілів. Кому належали машини та навіщо колишній ув'язнений це зробив – невідомо.

Натомість місцевий дільничний Алмаз Габдрахманов розповів журналістам, що 22 березня він затримав п'яного Россомахіна, який тримав у руках сокиру та ніж. Наступного дня колишнього в'язня заарештували за статтею про дрібне хуліганство.

На зустрічі з місцевими жителями начальник районного управління МВС Вадим Варанкін заявив, що поведінка Россомахіна «була очікуваною». Він запевнив мешканців села, що у Россомахіна укладено контракт із ПВК «Вагнер», й пообіцяв, що колишній ув'язнений незабаром знову повернеться до України.

Нагадаємо, засновник приватної військової компанії «Вагнер» Євгеній Пригожин хоче скоротити операції бойовиків в Україні, щоб відправити найманців до Африки.

Новини світу

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності