• Головна
  • Світ
  • У Польщі судили чоловіка за топтання українського прапора

У Польщі судили чоловіка за топтання українського прапора

У Польщі судили чоловіка за топтання українського прапора

Тепер він заплатить грошову кару та відбуде півторарічний термін на громадських роботах

У п'ятницю, 24 березня, апеляційний суд Гданська виніс вирок у справі про зривання українських прапорів і дописи ненависті щодо України в соцмережі.

Про це пише ukrayina.pl, посилаючись на portalsamorzadowy.pl.

Винним визнали 42-річного Маріуша Л. Тепер він заплатить грошову кару та відбуде півторарічний термін на громадських роботах.

Маріуш Л. публікував у «Твіттері» ненависницьких гасла проти України та українців. Також у його дописах було вихваляння російської агресії в Україні.  

А на початку квітня 2022 року Маріуш Л. заліз на щоглу на кільцевій розв’язці «Солідарності» у Пуцьку та зірвав вивішені там синьо-жовті прапори, один з яких розтоптав,

Щодо цього інциденту та дописів на його сторінка у соцмережах, які вихваляли російську агресію та розпалювали ненависть щодо України, розпочали судове провадження.

У листопаді суд першої інстанції присудив покарання - 540 годин неоплачуваних громадських робіт і грошову компенсацію для Фонду допомоги потерпілим і постпенітенціарної допомоги на суму 3 тисячі злотих.

Адвокат Маріуша Л. подав клопотання про виправдання, підриваючи цінність доказів. Проте суд підкреслив, що доказами у справі є, зокрема, записи моніторингу, що підтверджують дії Маріуша Л.

«Обвинувачений повністю усвідомлював те, що він писав у «Твіттері», що предметом його нападу був український прапор. Його дії були спрямовані проти українського прапора», - підкреслив суддя Андрушкевич.

Нагадаємо, у Польщі вчительці, яка підтримувала Путіна, призначили психіатричну експертизу. 59-річна Мажена Т. з 25 лютого 2022 року до 12 травня 2022 року публікувала у Facebook публічні пости, фотографії та графіки, які прославляли Путіна та війну в Україні.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності