• Головна
  • Світ
  • Туреччина та Угорщина ратифікують вступ Фінляндії в НАТО окремо від Швеції: деталі

Туреччина та Угорщина ратифікують вступ Фінляндії в НАТО окремо від Швеції: деталі

Фото: Pexels

Вже цієї весни Фінляндія зможе заручитись підтримкою всіх країн-членів НАТО

Президент Туреччини Реджеп Тайїп Ердоган у п'ятницю, 17 березня, заявив, що країна ратифікує протокол про вступ Фінляндії в Північноатлантичний альянс. Втім фіни вступатимуть в НАТО окремо від Швеції.

Про це повідомляє Middle East Eye.

За словами Ердогана, Фінляндія вжила «всіх конкретних заходів, необхідних для отримання членства». Відтак схвалення її вступу в НАТО може бути винесене на голосування парламенту. Натомість щодо Швеції дискусії продовжаться. Також Ердоган наголосив, що Туреччина дотримується політики «відкритих дверей» Альянсу.

Як повідомляють ЗМІ, парламент Туреччини може ратифікувати заявку Фінляндії на вступ до НАТО до середини квітня.

Тим часом фракція правлячої партії Угорщини «Фідес» ухвалила рішення розглянути окремо питання ратифікації протоколів про вступ до Північноатлантичного альянсу Фінляндії та Швеції. Про це у Facebook повідомив керівник фракції «Фідес» Мате Кочиш.

«Від імені групи «Фідес» хотів би повідомити вам, що ми вирішили підтримати вступ Фінляндії до НАТО. Ми перенесемо голосування в парламенті з цього питання на 27 березня, коли проголосуємо одноголосно «за», – написав парламентар у соцмережах.

Додамо, що Швеція та Фінляндія минулого року разом подали заявки на приєднання до НАТО після повномасштабного вторгнення Росії в Україну, але зіткнулися з неочікуваними запереченнями з боку Туреччини та затягуванням часу з боку Угорщини.

Нагадаємо, 1 березня парламент Фінляндії схвалив вступ країни до НАТО.

Новини світу

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності