• Головна
  • Світ
  • «Недолугі невдахи»: прем’єр-міністр Грузії звинуватив політиків України у втручанні у справи країни

«Недолугі невдахи»: прем’єр-міністр Грузії звинуватив політиків України у втручанні у справи країни

«Недолугі невдахи»: прем’єр-міністр Грузії звинуватив політиків України у втручанні у справи країни

Гарібашвілі також розкритикував Зеленського за те, що він підтримав учасників протестів проти закону про «іноагентів».

Прем’єр-міністр Грузії Іраклій Гарібашвілі звинуватив політичне керівництво України у втручанні у внутрішні справи країни.

Про це пише Imedi.

Зокрема, Гарібашвілі розкритикував президента України Володимира Зеленського за те, що він підтримав учасників протестів проти закону про «іноагентів». А українських політиків назвав «недолугими невдахами».

«Коли людина, яка воює, виходить і відповідає на деструктивну акцію, яку проводять кілька тисяч людей тут, у Грузії, це прямий доказ того, що ця людина залучена, мотивована, щоб тут щось сталося. Вийшов Кличко, вийшов Фейгін, вийшли якісь невідомі люди, українські політики, Арахамія і якісь брудні невдахи, які кажуть, що потрібні зміни, переворот, що є прямим втручанням в політику країни», — заявив Гарібашвілі.

При цьому він зазначив, що в Україні наразі складна ситуація й очікується ескалація.

«За нашою інформацією, Україна готує контратаки, ймовірно, будуть дуже важкі бої в Донецькій області в цілому, а після падіння Бахмута ситуація, ймовірно, стане ще складнішою», — висловився очільник грузинського уряду.

Політик додав, що бажає Україні миру і об'єднання країни.

«Але спочатку подбайте про себе і країну, а ми будемо дбати про нашу країну. Я хочу сказати це всім», — додав Гарібашвілі.

Нагадаємо, Парламент Грузії 7 березня схвалив у першому читанні законопроєкт «Про прозорість іноземного впливу", який значною мірою наслідує російське законодавство про «іноагентів". Розгляд проекту вже 7 березня став несподіванкою, спершу планувалося, що його винесуть в залу 9 березня. Обговорення почали за відсутності більшості опозиційних депутатів.

Зі 150 депутатів 76 проголосували «за" ухвалення проекту закону «Про прозорість іноземного впливу", 13 — «проти" і 61 особа утрималася.

На тлі цього натовпи жителів Грузії вийшли на масштабну акцію протесту біля будівлі парламенту. 

Президентка Грузії Саломе Зурабішвілі підтримала вимоги протестувальників проти законопроекту. Згодом з'явилась інформація, що нинішня влада Грузії має відкликати законопроект, а також звільнити затриманих учасників протестів.

На третій день протестів, 9 березня, громадяни Грузії вимагали відставку уряду.

Нагадаємо, парламент Грузії на пленарному засіданні 10 березня відхилив у другому читанні законопроект "Про прозорість іноземного впливу", більш відомий як проект закону "про іноагентів".

Додамо, 8 березня Президент України Володимир Зеленський відреагував на протести у Грузії. Він висловив вдячність всім, хто тими днями на площах і вулицях Грузії тримав українські прапори.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності