• Головна
  • Світ
  • У Грузії відкликали законопроєкт про «іноагентів»

У Грузії відкликали законопроєкт про «іноагентів»

У Грузії відкликали законопроєкт про «іноагентів»

Влада каже, що законопроєкт представили у негативному світлі

Владна грузинська партія виіршила відкликати скандальний закон про «іноагентів», який був ухвалений у першому читанні.

Про це правляча партія «Грузинська мрія» та рух «Сила народу» повідомили у спільній заяві.

«Ми бачимо, що прийнятий законопроєкт викликав розбіжності в суспільстві. Машина брехні змогла представити законопроєкт у негативному світлі та ввести в оману певну частину громадськості. До законопроєкту був прикріплений неправдивий ярлик „російського закону“, а його ухвалення в першому читанні було представлено в очах частини суспільства як відхід від європейського курсу», — йдеться у заяві.

Політики, говорячи про протести, у заяві вказують, що «радикальним силам вдалося залучити частину молоді до протиправної діяльності».

«Дякуємо героям — співробітникам правоохоронних органів, які терпляче та за найвищими стандартами відреагували на насильство. Ми повинні уважно ставитися до миру, спокою та економічного розвитку в нашій країні, а також до просування Грузії шляхом європейської інтеграції. Тому необхідно витрачати енергію всіх наших співгромадян не так на протистояння, але в розвиток країни у правильному напрямі. Зважаючи на все вищевикладене, ми, як влада, відповідальна перед кожним членом суспільства, ухвалили рішення беззастережно, без застережень відкликати підтриманий нами законопроєкт», — йдеться у заяві правлячої партії.

Нагадаємо, протестувальники проти законопроєкту про «іноагентів» у Тбілісі вирішили взяти в облогу будівлю парламенту після того, як влада відмовилась виконувати їхні вимоги. Крім того, вони висунули грузинській владі дві вимоги — скасувати ухвалення закону про «іноагентів» у першому читанні й звільнити всіх затриманих за останні два дні протестів — і дали годину на виконання.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності