• Головна
  • Світ
  • «Мегав'язниця» для гангстерів: мережу вразили кадри із тюрми у Сальвадорі (відео)

«Мегав'язниця» для гангстерів: мережу вразили кадри із тюрми у Сальвадорі (відео)

«Мегав'язниця» для гангстерів: мережу вразили кадри із тюрми у Сальвадорі (відео)

Офіційна назва в’язниці – Центр боротьби з тероризмом й вона розрахована на 40 тисяч місць

У Сальвадорі відкрилася «мегав'язниця» для гангстерів. Там вже перебувають перші дві тисячі ув'язнених. Створення цієї в’язниці – елемент війни проти криміналітету, проголошеної президентом країни Наїбом Букеле.

Про це пише BBC.

Так, з березня 2022 року у Сальвадорі діє режим надзвичайного стану – це відповідь влади на спалах насильства та вбивств, скоєних бандитськими угрупованнями. Відтак десятки тисяч підозрюваних у причетності до гангстерських угруповань були затримані внаслідок численних поліцейських спецоперацій.

Офіційна назва в’язниці – Центр боротьби з тероризмом. Вона розрахована на 40 тисяч місць. Перед тим, як відвести в камеру, ув'язнених залишають сидіти на підлозі з руками, міцно зчепленими за голеними головами.

Президент Букеле опублікував відео приводу ув’язнени з підписом: «Сьогодні на світанку одним заходом ми перевели 2000 членів банд до Центру боротьби з тероризмом. Тут буде їх новий дім, де вони житимуть десятиліттями, всі впереміш, нездатні більше завдати шкоди населенню».

Зазначається, що нову в'язницю для гангстерів побудовано в ізольованому місці муніципалітету Теколука, за 74 кілометри від столиці країни. Це найбільша така споруда в Латинській Америці. Вона складається з восьми будівель, у кожній – по 32 величезні камери площею близько 100 квадратних метрів, у яких утримується понад сотня в'язнів. У кожній камері всього по дві раковини та два туалети. Крім того, в’язниця оснащена новітніми технологіями для запобігання втечам.

Водночас багато хто вважає такі надзвичайні заходи суперечливими, оскільки вони обмежують деякі конституційні права громадян. Зокрема, силовикам дозволили заарештовувати підозрюваних без відповідного ордера. Втім політика президента проти бандитів користується популярністю серед мешканців Сальвадора.

Читайте також:

Новини світу

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності